avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1781 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Se impoziteaza tichetele cadou?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Se impoziteaza tichetele cadou?

Tichetele cadou acordate din venituri proprii de o institutie publica se impoziteaza? Daca da care sunt prevederile legale si cum se calculeaza si inregistreaza impozitul? Apare pe statul de plata?
Cel mai recent răspuns: gamalie , utilizator 23:44, 22 Decembrie 2009
@gamalie:
buna ziua
Sunt o voce care sustine in continuare calculul tuturor contributiilor :) daca stiti o cale legala de a evita plata tuturor contributiilor v-as ramane indatorat daca ne-ati impartasi si noua cum anume putem sa facem niste economii.

Ma vad nevoit sa corectez afirmatia dvs (cel putin ultima parte):
Cat despre ticheltele acordate in limita prevazuta de art. 55, ele se inregistraza in conturile de ajutoare sociale, in limita a 2% calculat la fondul de salarii; daca o depasiti atunci revenim la statul de plata.

Daca suma acestor ajutoare depaseste limita a 2 % din fondul de salarii, asta nu inseamna ca aceste se vor impozita ci doar ca sumele care depasesc aceasta limita sunt cheltuieli nedeductibile la calculul impozitului pe profit (unde e cazul ;) )
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2009
mihai_u, utilizator
Dupa cum am scris in mesajul anterior, ma abtin sa spun ca se calculeaza sau nu alte contributii in afara de sanatate pentru aceste tichete cadou; in cazul sanatatii legea este clara. In cazul celorlalte contributii, mie personal, nu mi se pare la fel de limpede.
Cat priveste cota de 2%, aveti dreptate, ma gandeam la depasirea limitei de 150 ron.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou elyss elyss Buna ziua Tichetele cadou oferite salariatilor pentru Paste se impoziteaza? Valoarea este de 150 lei / salariat. Limita de 150 lei neimpozabila este pentru ... (vezi toată discuția)
Impozit tichete cadou VLADUTZA07 VLADUTZA07 Ma puteti lamuri va rog in ceea ce priveste impozitarea tichetelor cadou. Se impoziteaza cu 16% sau sunt asimilate veniturilor salariale? Exista o limita ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou pentru toti salariatii zzenovia zzenovia LA MULTI ANI tuturor! Ajutati-ma, va rog . Unitatea noastra a acordat tichete cadou ( 20 buc.= 200 lei valoare/salariat) in luna decembrie 2008.Tichetele ... (vezi toată discuția)