avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestație în anulare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestație în anulare

Ce inseamna contestație în anulare???Si cu ce ne ajuta dacă o persoana este condamnată si urmeaza sa aibe o instanta cu contestație în anulare???
Este o cale extraordinara de atac, dacă instanta găseşte contestaţia întemeiată, desfiinţează prin decizie hotărârea a cărei anulare se cere şi procedează fie de îndată, fie acordând un termen, după caz, la rejudecarea apelului sau la rejudecarea cauzei după desfiinţare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacarea contestatiei in anulare oltul oltul daca o conrtestatie in anulare va fi respins pot sa l atac cumva? si daca da unde? (a fost admis in principiu) (vezi toată discuția)
Ce este o contestatie in anulare palaghiacristinela palaghiacristinela am o prietena care este chemata ca parte vatamata in proces cu cineva ca inculpat pentru contestatie in anulare-fond-art.176C.p. si nu stie ce inseamna ... (vezi toată discuția)
Sanse de rejudecare dupa o contestatie in anulare admisa oltul oltul daca o contestatie in anulare a fost admis in principiu si am fost eliberat inseamna ca am sanse la rejudecare? se admit in principiu asa mai usor sau mai rar? (vezi toată discuția)