avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Internare nevoluntara la psihiatrie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Internare nevoluntara la psihiatrie

Buna ziua, am o prietena ce a fost internata nevoluntar la psihiatrie de catre sotul ei. Sotul ei a venit cu 2 rude, au imobilizat-o, au sunat la 112 spunand ca e un pericol pt ea si pt copil si au tinut-o imobilizata pana cand au venit ambulanta si politia. A luat-o ambulanta (asistenta de pe ambulanta nu i-a dat de ales spunandu-i ca ori merge de buna voie ori ii pune politia catusele), a ajuns la psihiatrie unde dr de garda i-a pus in vedere sa semneze de buna voie internarea, altfel va fi nevoluntar si nu e in interesul ei. Prietena mea s-a speriat si a semnat. Ulterior, vazand conditiile din spitalul respectiv, a inceput sa planga iar sotul a raspuns intr-un final la rugamintile ei de a nu o lasa acolo si a semnat pt externare, a.i. prietena mea nu a ramas internata. Mai trebuie spus ca sotul si rudele ei vorbisera cu un psihiatru sa o vada, asa incat, dupa ce au luat-o de la spitalul de psihitrie au urcat-o cu forta in masina sotului si oricat de mult a plans, s-a rugat de ei sa nu o duca, ei au tinut-o in masina si au dus-o impotriva vointei ei la un alt spital (refuzand in continuare sa-i dea telefonul pt a putea sa-si sune copilul sau a cere ajutor) unde medicul psihiatru a refuzat internarea. Mentionez ca prietena mea nu e agresiva, a fost diagnosticata cu depresie, avea tratament pt depresie, in ziua respectiva a fost la birou cu copilul, a venit acasa si a fost atacata de sot si de rudele respective (unul a plecat cu copilul iar ceilalti 2 au imobilizat-o pana au sosit ambulanta si politia). Prietenei mele i-a fost luat telefonul de catre sot, astfel incat nu a putut solicita ajutor.
Ca si istoric, prietena mea a luat 7 pastile de xanax cu cateva luni inainte ca sotul ei sa o interneze, a chemat pe cineva sa o duca la spital iar de acolo i-au dat drumul in 3 ore. La cateva ore de la actiunea ei, prietena mea a mers de bunavoie la medicul ei psihiatru careia i-a spus de pastilele respective iar medicul i-a schimbat reteta, scotandu-i xanax-ul si recomandundu-i alte doua medicamente antidepresive.
Prietena mea intentiona sa divorteze iar sotul ei stia acest lucru si nu era de acord.
Va rog sa-mi spuneti daca modul in care au procedat sotul si rudele este legal. Mai mult, ce sanse are prietena mea sa obtina custodia copilului minor, avand in vedere ca are un venit bun si un loc de munca stabil si nu doreste custodie exclusiva ci doar sa locuiasca copilul cu ea. Mentionez ca sotul o ameninta ca o s-o distruga si ca nu o sa-i dea copilul.
Cel mai recent răspuns: ciurariugigi45@gmail.com , utilizator 16:20, 22 Mai 2020
Daca avea antecedente medicale psihiatrice putea fi internata.
Este bine sa se apeleze la avocat daca se vrea a se analiza exact toate aspectele de fapt si de drept.
Avem faptul ca a fost internata iar acest aspect cu siguranta ca il va ajuta pe el in proces.
Cred ca vor fi necesare cel putin 2 ore de discutii cu avocatul pentru a se analiza toate aspectele.Este bine sa mergeti cu actele medicale la avocat pentru a fi analizate deoarece este un aspect foarte important si acesta.Este bine sa stiti ca avocatii se pot descurca pe mult mai multe aspecte decat cele juridice si pot emite o opinie competenta in mai multe domenii intrucat un proces nu presupune in anumite cazuri doar cunoasterea normelor de drept.
Practicarea avocaturii presupune o cunoastere deosebit de ampla a mai multor stiinte conexe dreptului.
Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
avand in vedere ca ati primit o multitudine de raspunsuri de la avocati ,nu mai stati pe ganduri contactati i, sunt medicamente mai puternice decat xanaxul ,cred ca acesta a devenit ,,la moda,, deja nu ar trebui sa va faceti griji.medicul psihiatru va va lamuri .
putere si nadejde!
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Ianuarie 2020
leonardy44, utilizator
Bună ziua tuturor mă confrunt cu o problemă de o lună și jumătate nu mai știu cum să procedez nici eu nici familia mea Fratele meu an vârstă de 30 ani Antro dimineața să trezit pur si simplu din pat și a luat toată casa la stricat Vedea an ochi lui numai fantome și vorbea lucruri aiurea pur si simplu a anebunit adevărat Am sunat poliția a venit și la luat la dus la spital și ce să vezi la ținut 3zile și ea dat drumul A venit la bunica mea mama fiind ancolo a stat o noapte acolo tot așa făcea numai rele sckimba becurile spală salamul și multe alte Dimineața mama a sunat iar la poliție Au venit iarăși l-au luat și de ancolo la dus iar la spital Ce să vezi la ținut 3zile iarăși ia dat drumul Acum este pe stradă desculț și vai de capul lui Are interdicția de a nu se m-ai duce acasă și nici la bunica noastră Este efectiv pe stradă Menționez că este agresiv de la tulburările mintale care le are Și nu știm cum să procedăm să-l internam involuntar primăria și asistența socială nu ne bagă an seamă Rog din suflet oameni care doriți domni avocați care dorește să ne dea ceva informații să știm cum să-l putem interna la un centru de psihiatrie să se facă bine An plus ne este frică să stăm cu el an casă este agresiv Efectiv nu știe ce face ne poate da an cap Vă rog frumos din suflet care vedeți acest mesaj spunetine unde trebuie și cum să-l internam involuntar ce trebuie să facem Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2020
ciurariugigi45@gmail.com, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violenta domestica sagetator1 sagetator1 Buna ziua .. as dorii sa cer sfatul pt o preblema care are mama ....fiind maritata cu tatal meu de vreo 40 de ani el o amenta cu moartea ,alunga din casa ... (vezi toată discuția)
Disputa familiala alinaparvu alinaparvu Buna ziua,ma adresez dvs intr-o problema de familie delicata. Fratele sotului meu sufera de schizofrenie,acesta locuind cu soacra mea-mama lor,cea care il si ... (vezi toată discuția)
Bolnav psihic doichitahorescu doichitahorescu As dori sa aflu cum poate fi internata o ruda cu boala psihica dar cu discernamantul neafectat, care se opune internarii intr-un spital de boli nervoase. ... (vezi toată discuția)