avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Luare in spatiu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Luare in spatiu

Buna ziua,

Locuiesc impreuna cu logodnica mea in apartamentul parintilor mei de circa 2 ani de zile. Din cauza problemelor financiare ale ultimului an nu am reusit sa facem nunta, dar totusi eu vreau sa o iau in spatiu aici. Vreau sa va intreb urmatoarele:

- am inteles ca daca iei pe cineva in spatiu si nu poarta acelasi nume cu proprietarul (iar un act de casatorie nu exista), Circa Financiara considera acea persoana chirias si percepe un anumit impozit. Este adevarat?
- ce acte sunt necesare pentru desfasurare procedurii de luare in spatiu?
- Cartea ei de Identitate se schimba cu noua adresa sau pur si simplu se pune un abtibild din acela cu viza de flotant?

Va multumesc anticipat,
A.Simion
Cel mai recent răspuns: erdogan , utilizator 15:23, 16 Ianuarie 2010
Mergeti la Serviciu de evidenta al Populatiei cu unul dintre parinti ( proprietari ai imobilului) si acolo va completa o declaratie ca este de acord sa o ia in spatiu, motivand chiar ca este viitoarea nora. Se va schimba cartea de identitate trecandu-se adresa cea noua.
Va multumesc pentru raspuns. Dar in legatura cu partea cu impozitul ma poate lamuri cineva?
nu exista nici un impozit =D>. platiti vreo 13 lei pt schimbarea buletinului atat.
daca intampini probleme si ti se impune sa faci un contr de inchiriere, sa nu faci ci sa mergi la un notar si sa faci un CONTRACT DE COMODAT(vezi ca trebuie sa insisti f mult ca nu prea vor sa faca deoarece costa putin).Acel contr se incheie intre propr casei si logod si prevede ca logodnica sta acolo si nu i se percepe nici un fel de taxa.Eu am patit-o cu actualul meu sot in casa parintilor mei.Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin chirias, consecinte clahomastreet clahomastreet buna ziua, am o garsoniera pe acre am inchiriat-o declar la finante toata chiria, dar contractul se face doar pe 1 an, si se reinnoieste in fiecare ... (vezi toată discuția)
Mutatie pentru un chirias ContSters154241 ContSters154241 Va rog frumos pt un raspuns la o problema a mea, sunt proprietarul unei locuinte unde acum doi ani am lasat un nepot sa locuiasca temporar fara ai percepe ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate in lipsa unei adrese de domiciliu Abbigaila Abbigaila Buna ziua. Suntem o familie cu doi copii, iar eu si sotul meu trebuie sa ne schimbam cartile de identitate deoarece adresa de domiciliu nu mai este valabila. ... (vezi toată discuția)