avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buletin chirias, consecinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buletin chirias, consecinte

buna ziua,

am o garsoniera pe acre am inchiriat-o
declar la finante toata chiria, dar contractul se face doar pe 1 an, si se reinnoieste in fiecare an
chiriasa mi-a cerut sa ii fac buletin pe adresa garsonierei
sunt de acord dar intrebarea este afecteaza acest lucru statutul de chirias? este posibil sa nu mai plateasca chiria?
care sunt riscurile?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:25, 31 Iulie 2013
Nu faceti aceasta greseala, daca ii faceti act de indentitate acesta este valabil 10 ani si nu il puteti anula decat in instanta, poate inmatricula masini va treziti cu amenzi si citatii pe numele ei, am patit cu prietena unui nepot care a facut acest lucru.
Nu are nici o legatura contractul de inchiriere (mai ales ca este declarat la Circa Financiara) cu facut acte de indentitate, poate doar flotant, cel mai bine sa va interesati la Politie cum este mai bine.
clahomastreet a scris:
...chiriasa mi-a cerut sa ii fac buletin pe adresa garsonierei

Sa intelegem ca acea persoana pe care o luati in chirie nu are carte de identitatea (buletin)? Este sub 14 ani si-acum isi face carte de identitate?

Poate e o greseala de exprimare.
Sunteti obligat, conform legii ca atunci cand o persoana locueste mai mult de 15 zile in imobilul dumneavoastra, sa o inscrieti in cartea de imobil la asociatia de proprietari si sa mergeti la Politie (serviciul evidenta populatiei) sa o luati in spatiu pentru perioada limitata cat va sta la dumneavoastra.
Pericolul este sa nu faceti demersurile pentru viza pe cartea de identitate si sa aveti necazuri pentru nerespectarea legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutatie pentru un chirias ContSters154241 ContSters154241 Va rog frumos pt un raspuns la o problema a mea, sunt proprietarul unei locuinte unde acum doi ani am lasat un nepot sa locuiasca temporar fara ai percepe ... (vezi toată discuția)
Primirea in spatiul locativ hogye lavinia hogye lavinia In cazul in care unui chirias ii expira Cartea de Identitate, iar adresa veche din C.I., nu mai e valabila( nu se mai poate face C.I. pe acea adresa), nu se ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate ContSters264953 ContSters264953 cum pot sa schimb actul de identitate daca stau in chirie, ce domiciliu sa apara pe actul de identitate? proprietarul a-mi ofera flotant, dar eu am nevoie de ... (vezi toată discuția)