Art. 135Cp. - Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanta judecatoreasca:
a) in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de un an pana la 5 ani, dupa trecerea unui termen de 4 ani, la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate;
Art. 136Cp. - Termenele prevazute in art. 134 si 135 se socotesc de la data cand a luat sfarsit executarea pedepsei principale sau de la data cand aceasta s-a prescris.
Reabilitarea e una de drept.Opereaza dupa scurgerea termenului de 2 ani si 6 luni de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.Nu trebuie sa va adresati instantei de judecata , ci IPJ-ului in carei raza teritoriala domiciliati , facand dovada indeplinirii obligatiilor ce decurg din aceasta condamnare.
Va sugerez sa aveti in vedere art. 82 (termenul de incercare) si art. 86 (reabilitarea in cazul suspendarii conditionate a executarii pedepsei) din Codul Penal.
Practic termenul dvs de incercare este de 2 ani si 6 luni plus inca 2 ani. Adica de 4 ani si 6 luni si a inceput sa curga de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Daca aceasta data este 17.11.2006 atunci termenul de incercare se va considera implinit la 17.05.2011.
Inainte de aceasta data cu 30 de zile va sugerez sa va adresati cu o cerere de reabilitare catre instanta care a pronuntat pe fond pedeapsa de 2 ani si 6 luni.
Atasati cererii dovezile legale solicitate si, intr-un singur termen, veti obtine o hotarare care va constata reabilitarea dvs. Aceasta hotarare va sugerez, din nou, sa o trimitati dvs personal la serviciul cazier judiciar. In acest fel se va efectua cu siguranta modificarea dorita de dvs in cazierul judiciar. Succes!
Cazier judiciar
razvan82x
buna ziua as dori si eu oexplicatie.am fost condamnat acum 2 ani la 2 ani cu suspendare si as dori sa stiu daca imi apare in cazier acea condamnare.va ... (vezi toată discuția)