avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... acces client in magazin, are voie patronul sa imi ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

acces client in magazin, are voie patronul sa imi interzica accesul?

Am cumpărat ceva expirat dintr-un magazin, am chemat poliția, care i-a dat amenda vânzătoarei(250lei). După două zile patronul magazinului mă amenință și-mi spune ca nu mai am ce cauta în magazinul lui. Poate face asa ceva(legal), sa nu mai pot întra în magazinul lui?
Ultima modificare: Duminică, 19 Ianuarie 2020
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: nod , utilizator 05:29, 3 Februarie 2020
Buna seara,
Este magazinul LUI si deci poate sa-si selecteze clientii!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In realitate nu e asa, e interzis sa nu prestezi un serviciu sau sa vinzi un produs unui client fara sa ai motive justificate.
Art. 56. - og 99/2000
Se interzice a se refuza consumatorului fără un motiv justificat, conform prevederilor legale în vigoare, vânzarea unui produs sau prestarea unui serviciu.


Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Este magazinul LUI si deci poate sa-si selecteze clientii!


Deci, doamna, faceti-va probe si mai reclamati o data la protectia consumatorului.
Ultima modificare: Duminică, 19 Ianuarie 2020
gi-jane2, moderator
Mulțumesc frumos.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Spatiu privat de utilitate publica, lucru acceptat de cind si-a deschis activitatea la ONRC, refuzul accesului in magazin in spatiul destinat clientilor, in timpul programului de lucru, poate fi facut numai pentru motive care tin de incalcarea grava a conduitei sociale.
Daca aveti citiva martori si citeva filmari cu telefonul, preferabil facute de un tert care sa va sustina in instanta, puteti apoi sa il actionati in instanta. Daca va agreseaza fizic este si mai bine. Dvs nu il jigniti ca nu e normal.
Dupa incident depuneti plingere la politie si solicitati sa vi se puna la dispozitie imaginile de la data si ora incidentului (este bine sa contactati rapid un avocat care sa solicite la politie acest lucru dar si catre firma acestuia). Imaginile din camerele de supraveghere se tin minim 20 de zile si max 30. Deci faceti cererea in max. 15 zile.
In cazul in care camerele 'nu au functionat' va plati o amenda cam de 2000lei catre Politie.
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2020
nod, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de selectare a clientelei marsi marsi Buna ziua, As dori sa stiu daca un magazin isi poate rezerva dreptul de a selecta clientela si pe baza a carui motiv? Daca ai fost intr-un magazin de mai ... (vezi toată discuția)
Selectare clienti in cazul unui magazin (drepturile consumatorului) Soricutza Soricutza as avea si eu o intrebare: un magazin poate sa isi selecteze clientii?poate sa restrictioneze accesul anumitor persoane in incinta acestuia mai ales daca nu ... (vezi toată discuția)
Magazinul isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii Droxi Droxi Poti afisa asa ceva in magazin . Am un magazin general. L-am deshis de 5 luni, si deja avem probleme cu niste vecini, care de fapt sunt un clan intreg. Ne ... (vezi toată discuția)