avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Magazinul isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Magazinul isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii

Poti afisa asa ceva in magazin . Am un magazin general. L-am deshis de 5 luni, si deja avem probleme cu niste vecini, care de fapt sunt un clan intreg. Ne creeaza frecvent probleme, au lovit-o pe vanzatoare si ea a ripostat, ne-au amenintat cu incendierea magazinului si cu bataia. Am apelat la Politie dupa incidentul cu vanzatoarea,dar unul dintre cei vizati ne-au amenintat de fata cu fortele de ordine . Iar Politia nu ne-a spus decat ca tb. sa avem dovezi sa-i acuzam de ceva. Acum ne e frica sa mergem la magazin , in fiecare dimineata ne astepam sa-l gasim spart si devastat . Nu gasesc o solutie , le-am interzis sa intre in mag, ne-au zgariat masina si ne-au amenintat. Stiu ca nu ne putem pune cu ei , dar tb. sa existe o cale sa aplanam conflictul si in acelasi timp sa nu ne lasam calcati in picioare. Daca cineva ne poate ajuta cu o solutie , asteptam cu nerabdare. Multumim anticipat.
Cel mai recent răspuns: lee_vue , utilizator 22:27, 13 August 2014
aveti martori? faceti-le plangere penala
Aveti dreptul sa va selectati clientii, dar nu prin... afisarea unui asemenea anunt. In plus, un afis cu asemenea mesaj va agita si mai mult spiritele si nu ii va impiedica sa continue sicanele...
Plangerea penala e o ultima solutie, indraznesc sa afirm, pt ca nu prea vad cum ii va impiedica pe recalcitranti sa faca ceea ce stiu mai bine.
Totusi, din ce cauza ati ajuns la acest conflict? Poate ca pare utopic, dar ati incercat sa ii tratati ca pe oameni, nu ca pe niste infractori? Pt a avea parte de liniste cred ca aveti 3 solutii: deschideti magazin in alta parte (ceea ce nu e tocmai usor si nici ieftin), le faceti plangere penala daca reusiti sa obtineti dovezi pt afirmatiile dv (poate e bine sa montati camere video si sa afisati un anunt vizibil despre faptul ca incinta e supravegheata video; nu stiu cati oameni ar fi dispusi sa fie martori in sprijinul dv - si va trebuie nervi de otel pt plangere penala) sau incercati sa va intelegeti cu ei...
Faceti un contract cu o firma de paza si protectie, puneti camere de supraveghere, in magazin si in afara acestuia sau care sa filmeze din interior, ca sa nu vi le distruga, gasiti martori ai actiunilor lor nelegale si nu va temeti sa depuneti plangere.Stati pe capul politiei sa solutioneze plangerile ; si politistilor le este greu sa lupte impotriva lor, din pacate, sunt pecale de disparitie"militienii" care tineau in frau un cartier intreg cu probleme si nimeni nu trecea peste cuvantul lor.Si ce va fi mai frumos e sa imparta politia in doua, sa-i plateasca prost si vom fi invadati de asemanea oameni de mizerie.
Ei sunt un produs al unei societatii bolnave.Si ma opresc aici cu discutia, ca sa nu supar pe nimeni.
Discriminare clara,obiect de activitate cert pentru Consiliul National de Lupta impotriva Discriminarii.Un astfel de afis este dovade certa a discriminarii.Totusi,folositi toate parghiile legale pentru solutionarea problemei.Sunt de acord cu cele expuse mai sus de d-na avocat.
Si eu am o problema cu selectarea clientilor.Detin o unitate de frizerie si nu pot obliga angajatii sa tunda betivi, oameni cu rani evidente la cap, oameni ai strazii, oameni nespalati de cateva saptamani, iar tocmai zilele trecute am avut un control de la ANPC in timpul caruia doamna inspectoare mi-a "recomandat" imperios sa dau jos afisul cu "UNITATEA ISI REZERVA DREPTUL DE A SELECTA CLIENTII" insa nu mi-a dat nici o motiv sau articol de lege care interzice afisearea acestui mesaj.Nu este in nici un caz vorba de discriminare, rasism sau mai stiu eu ce act demn de cercetat de vre-un oficiu.
Ar putea sa imi spuna cineva concret de ce nu am voie sa afisez acest mesaj?

Alte discuții în legătură

Cum pot scapa de clientii nedeoriti ?? sadkid sadkid Buna ziua , Am un magazin alimentar, cu autoservire, si am ceva clienti de care as vrea sa scap , nu fiindca au facut ceva concret , pentru ca ... (vezi toată discuția)
Am voie sa fotografiez preturile intr-un magazin? valentin0001 valentin0001 Buna seara, In aceasta seara am fost in penny market, am vrut sa fotografiez cateva preturi care erau expuse in magazinul respectiv. Dupa cateva momente ... (vezi toată discuția)
Selectare clienti Oanakassia Oanakassia Buna seara!eu am un bar deschis recent si vreau sa imi selectez clientii pt ca sunt anumite persoane dubioase care ii sperie pe ceilalti consumatori.trebuie sa ... (vezi toată discuția)