avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Magazinul isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Magazinul isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii

Poti afisa asa ceva in magazin . Am un magazin general. L-am deshis de 5 luni, si deja avem probleme cu niste vecini, care de fapt sunt un clan intreg. Ne creeaza frecvent probleme, au lovit-o pe vanzatoare si ea a ripostat, ne-au amenintat cu incendierea magazinului si cu bataia. Am apelat la Politie dupa incidentul cu vanzatoarea,dar unul dintre cei vizati ne-au amenintat de fata cu fortele de ordine . Iar Politia nu ne-a spus decat ca tb. sa avem dovezi sa-i acuzam de ceva. Acum ne e frica sa mergem la magazin , in fiecare dimineata ne astepam sa-l gasim spart si devastat . Nu gasesc o solutie , le-am interzis sa intre in mag, ne-au zgariat masina si ne-au amenintat. Stiu ca nu ne putem pune cu ei , dar tb. sa existe o cale sa aplanam conflictul si in acelasi timp sa nu ne lasam calcati in picioare. Daca cineva ne poate ajuta cu o solutie , asteptam cu nerabdare. Multumim anticipat.
Cel mai recent răspuns: lee_vue , utilizator 22:27, 13 August 2014
Puteti pune un afis de genul : Nu servim persoane murdare sau care au consumat alcool, ca sa existe si motivele justificate afisate, insa clientii se pot simti ofensati. Ati putea fara sa fi afisat, sa refuzati servirea lor.
Legea e clara :
Se interzice refuzul vânzării unui produs sau prestării unui serviciu către un consumator fără un motiv justificat conform prevederilor legale în vigoare.
Dvs veti avea un motiv justificat pt a refuza sa il serviti, se poate duce oriunde sa reclame, veti avea martori si puteti contesta in instanta daca veti lua amenda pe nedrept.

gisedas a scris:

De ce sunt eu obligat sa tund betivi care duhnesc a alcool, oameni care pur si simplu nu poti sta langa ei pentru ca sunt nespalati de zile intregi ... ???

pai daca nu va simtiti obligat sa va faceti meseria (de frizer) si cu oamenii aia inseamna ca nici medicul n-are nicio obligatie sa trateze asemenea oameni, nici dentistul sa le scoata (trateze) dintii (ii lasa sa moara).

gisedas, ai intrat in afacere (frizerie), nu prea mai ai loc de intors.

stii cum e, nu poti sa mergi la vanatoare fara sa si mirosi b..... ogarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot scapa de clientii nedeoriti ?? sadkid sadkid Buna ziua , Am un magazin alimentar, cu autoservire, si am ceva clienti de care as vrea sa scap , nu fiindca au facut ceva concret , pentru ca ... (vezi toată discuția)
Am voie sa fotografiez preturile intr-un magazin? valentin0001 valentin0001 Buna seara, In aceasta seara am fost in penny market, am vrut sa fotografiez cateva preturi care erau expuse in magazinul respectiv. Dupa cateva momente ... (vezi toată discuția)
Selectare clienti Oanakassia Oanakassia Buna seara!eu am un bar deschis recent si vreau sa imi selectez clientii pt ca sunt anumite persoane dubioase care ii sperie pe ceilalti consumatori.trebuie sa ... (vezi toată discuția)