avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Toaleta angajati
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Toaleta angajati

Buna ziua, lucrez la o casa de pariuri si recent au decis sa lasam liber accesul la toaleta, clientilor din agentie. Exista vreo lege care prevede ca ar trebui sa existe grup sanitar separat pentru angajati? Mentionez ca in spatiul respectiv exista doar un grup sanitar, iar eu lucrez o zi cu o zi pentru 12 ore. Nu pot concepe sa impart acelasi grup sanitar cu clientii agentiei! Este normal asa ceva?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:02, 20 Ianuarie 2020
Cerintele minime de securitate si sanatate in munca pentru locul de munca aprobate cu HG nr. 1091/ 2006 mentioneaza in anexa:
-18.3. Cabine de WC-uri si chiuvete
In apropierea posturilor de lucru, a incaperilor de odihna, a vestiarelor si a salilor de dusuri sau chiuvete, lucratorii trebuie sa dispuna de locuri speciale, dotate cu un numar suficient de WC-uri si de chiuvete.
Trebuie prevazute cabine de WC-uri separate pentru barbati si pentru femei sau utilizarea
separata a acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege numar minim de toalete in functie de numarul angajatilor H0r4c3 H0r4c3 Buna ziua, Exista o lege care sa stabileasca numarul minim de toalete la 100 de angajati (intr-o cladire de birouri)? Multumesc. (vezi toată discuția)
Salut, vreau sa deschid o frizerie și am nevoie de un grup sanitar, ... Ciprian625183 Ciprian625183 Salut, vreau sa deschid o frizerie și am nevoie de un grup sanitar, spațiul este limitat și as vrea sa fac baie de 0.8x1m care sa aiba un wc si o chiuveta, ... (vezi toată discuția)
Urmeaza sa obtinem autorizatia de la dsp. Andreea Nistriu-Serban Andreea Nistriu-Serban Buna ziua! Am infintat un cabinet de kinetoterapie si urmeaza sa obtinem autorizatia de la DSP. Intrebarea mea este daca exista necesitatea unui grup sanitar ... (vezi toată discuția)