avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... URGENT - Suspendare cim pt absenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

URGENT - Suspendare cim pt absenta

Buna dimineata,
Am urmatoarea nelamurire: daca de exemplu vineri 17.01.2020 nu s-a prezentat la munca 1 salariat si nici astazi, maine va veni la munca, nemotivandu-si cele doua zile de absente sau pe motiv ca nu a vrut sa vina (au inceput sa se practice destul de des aceste scuze), pot sa suspend contractul maine pentru cele doua zile de absente fara a intocmi acea procedura disciplinara? Daca pot face acest lucru, incetarea suspendarii se va face tot maine avand ca efecte data de maine?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:46, 21 Ianuarie 2020
Ati inteles corect, exceptie facand transmiterea încetării suspendării care se operează înainte de data încetării suspendării.
Deci daca eu astazi nu am venit la munca - dumneavoastra aveti termen de 3 zile lucratoare de la data absentarii sa operati in revisal. Daca ve-ti face operarea in a treia zi adica pe 22 ianuarie ? care va fi data incetarii suspendarii ? aici imi este putin neclar . Si care va fi articolul cu care imi ve-ti suspenda contractul pentru ziua absentata?
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2020
Alexandra Ilie, utilizator
1. Transmiterea in registru se face in termen de 3 zile lucratoare de la data suspendarii;

2. art.51 alin.2 C.mun. - textul de lege al suspendarii
1. Transmiterea in registru se face in termen de 3 zile lucratoare de la data suspendarii;

2. art.51 alin.2 C.mun. - textul de lege al suspendarii
Asta am inteles dar , strict pe exemplu meu ,, daca eu ieri, 20.01 nu am venit la munca si nu am nimic ca sa motiveze absenta mea, si a-ti decis sa faceti operarea in a treia zi adica pe 23 ianuarie, cum ve-ti trece in revisal? Asa:
Data inceput suspendare - 20.01.2020
Data sfarsit suspendare - 20.01.2020 ?????
Dupa aceasta operatiune mai este nevoie de incetarea suspendarii? Daca da, care va fi data incetarii suspendarii? daca eu operez in data de 23.01?? Sper ca a-ti inteles la ce ma refer...

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate si inregistrare in revisal YoAlle YoAlle Buna ziua, 1. Absentele nemotivate se inregistreaza obligatoriu in Revisal? 2. Daca se inregistreaza in Revisal care este procesul , daca salariatul ... (vezi toată discuția)
Revisal IARCA IZABELA IARCA IZABELA Care este data limita de depunere REVISAL. (vezi toată discuția)
Cum se operează absența nemotivată în revisal dacă în roi/ ccm și cim nu este prevăzută expres suspendarea cim pentru așa ceva? BIBISTROCELCROCOBAZDRUGAT BIBISTROCELCROCOBAZDRUGAT Cum se opereaza absenta nemotivata in revisal daca in ROI/ CCM si CIM nu este prevăzută expres suspendarea CIM pt absenţă nemotivata? Si daca este ... (vezi toată discuția)