avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare act vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare act vanzare-cumparare

Buan ziua tuturor. Cu amabilitatea Dumneavoastra, v-as ruga sa-mi dati un pont pentru rezolvarea urmatoarei situatii:

In anul 2000 a decedat bunicul meu. Mostenitorii ar fi fost tatal meu, alaturi de sora si mama lui. Pana in 2009 , la decesul tatalui meu nu s-a dezbatut succesiunea, dar dupa decesul tatalui meu, am fost nevoita sa apelez la instanta. In urma succesiunii un imobil i-a revenit surorii tatalui meu, la o adresa distincta , iar un imobil s-a impartit intre mine+mama(mostenitorii tatalui meu) si bunica. Mentionez ca acest imobil este corp comun si curtea, deasemenea, este comuna. In Octmbrie 2018 bunica i-a vandut fiicei ei partea pe care o stapanea. In 2019 a decedat si bunica mea, iar matusa s-a mutat cu noi in curte. Acum ne regasim cu "colocatari" nedoriti, pentru ca intre noi persista aceeasi situatie conflictuala. Ma interesa sa stiu care sunt pasii de urmat pentru anularea acestui contract de vanzare cumparare si daca bunica nu ar fi trebuit sa ne propuna (teoretic, pentru ca faptic n-ar fi facut-o, fiind in conflict cu noi) noua vanzarea, avand in vedere, ma repet, faptul ca e vorba despre un imobil unic (desi cu intrari separate) si o curte comuna. Multumesc tuturor!

Alte discuții în legătură

Constructie fara autorizatie nety36 nety36 Buna ziua, impreuna cu fratii mei urmeaza sa derulam succesiunea in urma decesului mamei noastre.Din primele demersuri am constatat ca imobilul de pe ... (vezi toată discuția)
Parte din imobil bliana bliana v-as ruga sa imi raspudeti si mie la o intrebare! Problema este urmatoarea: imobilul in care locuiesc este trecut pe bunicii mei din partea tatalui. Acestia au ... (vezi toată discuția)
Transmiterea proprietatii de la parinti la copii cristina1112 cristina1112 Buna dimineata! am nevoie de un sfat corect din punct de vedere legal in urmatoarea situatie:mama mea care are un frate si doar tatal in viata, mama a ... (vezi toată discuția)