avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Notificare de la avocat cu privire la cheltuielile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Notificare de la avocat cu privire la cheltuielile nechitate

Azi am primit cheltuielile pentru Luna ianuarie unde era afisat o taxa pentru notificare avocat in suma de 100 Ron. L-am sunat pe administrator si l-am intrebat ce inseamna asta pentru ca pana acuma nu am primit Asa ceva la Care mi a raspuns ca din cauza restantelor ca nu le am platit in timp. Ma gandeam ok e foarte bine o si inteleg dar ma asteptam macar sa fiu instiintata printr-un fel sau altul inainte sa se ajunga la avocat. Ideea e ca in apartamentul respectiv nu locuieste nimeni de ani de zile , administratoarea stie si ma intreb daca nu ar fi tb ea sau asociatia sa ma instiinteze inainte de a apela la un avocat. Cheltuielile mi le trimitea lunar pe mail si eu o data pe an cand m- am dus in tara le am platit, Asa a mers pana acum si niciodata nu era problema. Stiu ca a intrat in vigoare legea 196 din 2018 nu l-am citit administratoarea mi a zis de ea. Ma intreb daca administratorul, presedintele sau asociatia nu au obligatia sa ma instiinteze personal de plata restantelor inainte sa se ajunga la avocat.
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 14:32, 23 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este obligata sa va sune...daca la asta va referiti.
Avocata va trimite instiintare prin posta. Daca dvs nu va duceti sa ridicati instiintarea, scrisoarea se intoarce. Avocata o pune la dosar ca dovada.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legiuitorul nu a dispus obligatii in sarcina presedintelui sau administartorului de imobil sa desfasoare acte si actiuni suplimentare fata de listele lunare de intretinere sa anunute suplimentar rau platnicii ca se inregistreaza cu debite fata de asociatia de proprietari
Legiuitorul a dis[pus dreptul asociatiei de proprietari de a aplica penalitati la orice suma cu titlu de restanta neachitata in termenul stabilit,or daca dv achitati obligatii catre asociatia de proprietari o data pe an evident se acumuleaza debite care impovareaza asociatia de proprietari care pentru a nu se inregsitra cu debite la randul ei fata de furnizorii de utilitati,trebuie sa acopere si sumele ce va revin
Conform legii 196/2018 art. 78 administratorul este obligat sa instiinteze personal in scris pe locatar cu privire la restante, ceea ce nu s-a intamplat.
Administratorul face notificarea din partea asociatiei si o pune in cutia postala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reglementari asociatie de locatari lavynyaa lavynyaa Buna ziua! Va deranjez cu o intrebare pe urmatoarea speta: Locuiesc intr-un complex de blocuri construit in 2008. La costurile intretinerii am ... (vezi toată discuția)
Prescriptie restante intretinere Oana.agapie Oana.agapie Buna ziua! In blocul in care locuiesc exista un apartament cu datorii la intretinere din 2015 pana in prezent. Vechiul proprietar al acestui apart a decedat si ... (vezi toată discuția)
Bună seara! eu sunt restanțier la întreținere În fiecare ... Uther Uther Bună seara! Eu sunt restanțier la întreținere În fiecare lună plătesc 200 lei.Am crezut că din aceasta sumă mi se va opri întreținerea pe luna ... (vezi toată discuția)