avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general creare cont în sistem la oficiul national de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

creare cont în sistem la oficiul national de spălare a banilor

Bună ziua,
Care este termenul pt crearea unui cont în sistem la oficiul national de spălare a banilor în 2020? se poate face și după expirarea termenului de 180 zile prevăzut la art. 60 alin.(3) din Legea nr. 129/2019? ....am citit pe site la ei ca se poate face crearea contului si dupa data de 21 ian 2020?.... Trebuie sa își creeze cont orice societate comerciala din romania, chiar și microintreprindere?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:44, 22 Ianuarie 2020
In Legea 129/2019 se mentioneaza:

Art. 23. -

(1) Entitățile raportoare au obligația de a desemna una sau mai multe persoane care au responsabilități în aplicarea prezentei legi, cu precizarea naturii și limitelor responsabilităților încredințate, ale căror nume vor fi comunicate Oficiului, exclusiv în format electronic, prin canalele puse la dispoziție de către acesta.
...
(4) Dispozițiile alin. (1) nu sunt aplicabile persoanelor fizice ce au calitatea de entitate raportoare, precum și entităților raportoare prevăzute la art. 5 alin. (1) lit. i).


Iar art. 5 alin. (1) lit. i).:

i) alte entități și persoane fizice care comercializează, în calitate de profesioniști, bunuri sau prestează servicii, în măsura în care efectuează tranzacții în numerar a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 10.000 euro, indiferent dacă tranzacția se execută printr-o singură operațiune sau prin mai multe operațiuni care au o legătură între ele.

Deci va veti crea cont cand aveti tranzacții în numerar a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 10.000 euro, pentru ca nu sunteti printre entititatile de la celelalte litere de la art 5 alin 1.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2020
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin online trebuie sa desemneze o persoana pt raportarea la o.n.p.c.s.b ? Evoremaps Evoremaps Buna ziua, o societate comerciala de tip SRL, avand domeniul de activitate \"vanzarea prin intermediului caselor de comenzi sau Internet\", care nu incaseaza ... (vezi toată discuția)
Lege combaterea spalarii banilor juridic22 juridic22 Bună ziua! Date fiind modificările intervenite la legea pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, mă puteți ajuta ... (vezi toată discuția)
Lege 129/2019 juridic22 juridic22 Bună ziua! Date fiind modificările intervenite la legea pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, mă puteți ajuta ... (vezi toată discuția)