avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Transfer bunuri asociat unic
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Transfer bunuri asociat unic

Buna ziua,

In cazul unui srl cu asociat unic, din profitul firmei s-a achizitionat un imobil. La dizolvarea firmei, imobilul revine asociatului? Mai trebuie platite alte taxe?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:21, 24 Ianuarie 2020
Trebuie sa vedeti care e regimul TVA la transfer si impozitul pe venitul din lichidare.

Cod fiscal:

Venitul impozabil realizat din lichidarea unei persoane juridice reprezintă excedentul distribuțiilor în bani sau în natură peste aportul la capitalul social al persoanei fizice beneficiare. Se consideră venituri din lichidarea unei persoane juridice, din punct de vedere fiscal, și veniturile obținute în cazul reducerii capitalului social, potrivit legii, altele decât cele primite ca urmare a restituirii cotei-părți din aporturi. Venitul impozabil reprezintă diferența între distribuțiile în bani sau în natură efectuate peste valoarea fiscală a titlurilor de valoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evitarea dublei impuneri cu usa sandamaria sandamaria Trebuie sa plătesc un curs către o asociație americana. Contabila îmi cere certificat de rezidenta fiscala al acelei asociații, ca să pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
O firma in lichidare Andreeabalint23 Andreeabalint23 O firma depune in februarie bilantul de lichidare de final cu balanta pe. Zero a achitat si impozitul din lichidare... Depune actele atat la registru cat sj la ... (vezi toată discuția)
Urmeaza sa cumpar o motocicleta pe firma KRAUX KRAUX Urmeaza sa cumpar o motocicleta pe firma, (nu am vehicul personal si am nevoie pentru a imi face activitatea) In cazul in care nu merge si ajung sa imi ... (vezi toată discuția)