avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale active de pe firma dizolvata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

active de pe firma dizolvata

buna ziua,
va rog frumos spuneti-mi ce se intimpla cu activele unei firme - cladiri si terenuri (firma are un singur asociat si administrator) daca se cere dizolvarea / desfiintarea ei. cum se pot trece toate acestea pe numele asociatului ? si, la ce valoare ?
firma nu are datorii nici la stat, nici catre alte persoane juridice sau fizice.
multumesc
Cel mai recent răspuns: lucianrosca , utilizator 21:37, 28 Martie 2012
In decizia asociatului unic de dizolvare - lichidare se va inscrie ce se va intampla cu acestea, respectiv ca vor fi atribuite asociatului unic.
In a doua decizie a asociatului unic (cea din etapa a II-a de aprobare a bilantului de lichidare), se va nominaliza fiecare activ si se va mentiona ca sunt atribuite asociatului unic.
Valoarea va fi cea de inventar.
veti avea de platit impozit de 16% reprezentand venituri din lichidarea unei persoane juridice. Baza de calcul o reprezinta excedentul in bani sau natura peste aportul la capitalul social. De asemenea, daca s-a dedus TVA pentru acele bunuri, se va plati si tva (autofacturare)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de dizolvare - lichidare societate cu asociat unic marian_p marian_p Salutare tururor, Va rog, daca se poate sa lamuriti pe cat este posibil urmatoarele aspecte ivite intr-o societate SRL cu asociat unic. Societatea a fost ... (vezi toată discuția)
Lichidare societate happytree happytree Un SRL cu asociat unic a avut suspendata activitatea pe 3 ani respectiv pana in iunie 2012.Pe perioada suspendarii i s-a anulat codul de inregistrare in ... (vezi toată discuția)
Transfer bunuri asociat unic cd179 cd179 Buna ziua, In cazul unui srl cu asociat unic, din profitul firmei s-a achizitionat un imobil. La dizolvarea firmei, imobilul revine asociatului? Mai trebuie ... (vezi toată discuția)