avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Interzis cu exceptia riveranilor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Interzis cu exceptia riveranilor

Va rog un raspuns
Cum este defint un drum marcat cu indicatorul acces interzis cu exceptia riveranilor Drum public sau privat
Cel mai recent răspuns: soris001 , utilizator 06:47, 18 Aprilie 2020
Multumesc frumos. Va rog sa-mi precizati ce este si unde gasesc un "administrator cu puteri corespunzatoare"
puterile corespunzatoare le delegati dvs (asociatia sau cum se va numi) administratorului. e bine sa consultati un avocat in intocmirea acestei imputerniciri, astfel incat acesta sa fie opozabila si tertilor.
Înainte de a acţiona verificaţi un lucru: accesul celălalt este cumva mai greoi?
Legile prevăd ca servitutea de trecere se aplică în aşa fel încât să deranjeze cât mai puţin.
De exemplu: dacă o proprietate este cuprinsă între alte două proprietăţi drumul de servitute se va face în varianta cea mai scurtă.
Cereţi neriveranilor explicaţii cu actele pe masă.
Puteţi să le cereţi să plătească o cotă parte din drum, fiindcă servitutea de trecere nu înseamnă şi construirea unui drum de acces, acesta cade în sarcina cui invocă servitutea.
Serviturea neriveranilor are acces direct la DN1, a noastra nu. Noi trebuie sa ocolim 1 km in plus fata de ei sa ajungem la DN1. Poarta care au facut-o la servitutea noastra este pentru distractie, sa mearga cu bicicletele intr-o zona linistita.
Explicatii am cerut, insa nu au bun-simt. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de acces pe un teren privat soris001 soris001 Terenul pe care este aplasata casa mea face parte dintr-un lot mai mare, care initial a fost parcelat si fiecare vecin are acces de la drumul public la ... (vezi toată discuția)
Accesul la un drum privat NistorT NistorT Buna ziua, In ce conditii poate avea un ne-proprietar acces la un drum privat? E vorba de un drum privat pe care si l-au facut proprietarii unor ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute niculescusorin niculescusorin Pe langa proprietatea mea s-a creat un drum de servitute de catre vecina mea . La inceput a existat o poarta de acces pentru cei care si-au construit locuinte ... (vezi toată discuția)