avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Bar langa birou
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Bar langa birou

Buna ziua!

Langa biroul firmei noastre este un bar. Acuma ceva timp au venit de la acel bar si ne-au rugat sa faca niste masuratori. Le-am dat voie. Au masurat lungimea totala a peretilor pe care-i avem in comun cu ei.

Ce s-au gandit (si facut) smecherii?
Pe portiunea unde au perete comun (in continuarea birourilor noastre) cu o locuinta au pus izolatie fonica. Asta in urma plangerii acelui locatar. In schimb acolo unde au perete comun cu noi nu doar ca n-au izoalt, din contra au dat jos tencuiala (ca asa pare la moda, sa fie caramida vizibila) si ce-i mai rau au montat doua boxe uriase pe acest perete. (Am fost si m-am uitat.)

Problema este ca acum se aude la noi in birouri exact ca si cum ai sta in bar. Pare fain, insa nu e. De la 8 dimineata dau drumul la muzica (in ultimele 3 saptamani numai instrumentala, tobe) si nu o opresc pana nu li se termina programul (la 2 noaptea oficial, dar zice vecinul ca merge si pina la 3-4 dimineata, la el intr-adevar abia se mai aude, insa tot mai aude.)
Sa stai 8 ore la lucru batandu-ti doua boxe cat doua frigidere in urechi nu e deloc amuzant. Chiar unii angajati deja au amenintat ca vor face plangere la ITM, daca nu rezolvam problema.

Bun, problema este ca managerul barului (nu-mi e clar daca e si proprietar) zice ca nu trebuie sa izoleze pt. ca nu suntem locuinta. In plus lui nu i se pare ca ar fi muzica prea tare. (O fi sau nu - e cam cum este cand stai intr-un bar - inteleg ca te epuizeaza sa-ti bata basii in urechei 8 ore, zi de zi .)

Ce pot face?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2020
AureliaStamate, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:56, 31 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sesiza DJSP si Agentia de mediu in scris, cu nr. de inregistrare/ data pentru poluarea fonica si politia pentru tulburarea linistii publice (vedeti Legea nr. 61/ 1991 art.2 pct.25-27.
[ link extern ]
La limita exterioara a locatiei barului/ in interiorul biroului dvs. zgomotul nu trebuie sa depaseasca 35 dB(A)
Puteti deschide actiune in instanta impotriva firmei si sa solicitati instantei de judecata sa aprobe efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specializarea protectia muncii.
Gasiti pe internet firme autorizate de Ministerul muncii si Ministerul sanatatii pentru efectuarea de determinari de zgomot. Contracost emit buletine de determionare noxe si compara valoarea determinata cu valoarea maxim admisa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Determinari de zgomot pot efectua firme autorizate de ITM din judetul dvs. Gasiti o lista aici: [ link extern ]
Introduceti in harta judetul dvs.
Nu este corect sa generalizati in mesajele pe care le postati atunci cand comentariile nu sunt corecte din punctul dvs. de vedere.
Am sters comentariile utilizatorului care v-a deranjat, acestea nefiind in logica corecta a topicului. Am corectat si ultimul dvs. mesaj in care aduceati "multumiri" site-ului Avocatnet.ro pentru ca va raspunde la mesaje.
Este bine de stiut ca cei care comenteaza nu sunt platiti, o fac din placere. Este adevarat ca "placerea" unora poate fi nefireasca. De regula aceste comentarii se sterg de catre moderatori si/ sau admini in limita timpului disponibil.
Cu siguranta nu pot avea garantie de raspuns util, imi este clar. Ce voiam sa spun e ca era politica avocatnet.ro de a nu se transforma in site de socializare. Ma bucur ca asta este inca tot asa si va multumesc pt. raspunsul util.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Alegeti raspunsurile corecte, legale. Pe celelalte le puteti semnala ca fiind in afara discutiei, folosind palma cu degetul in jos si administratorii/ moderatorii le vor sterge in limita timpului disponibil.
Politica site-ului este aceeasi, dovada numar de accesari zilnice in crestere continua.
Pot vedea undeva (de ex. la Agentia de Mediu) conditiile in care a fost autorizata functionarea barului? Atunci cand au deschis aveau tencuiala, au dat-o jos dupa o remodelare, la cativa ani dupa ce si-au inceput activitatea. Ar fi asta o modificare care duce la incetarea permisului de functionare?

Alte discuții în legătură

Program bar și tulburarea liniștii publice. ce legi pot invoca, ce plângeri pot face, și unde ? Ionut D. Ionut D. In fapt: Vis-a-vis de casa parintilor este deschis un bar - punct de lucru al unei societati comerciale din localitatea invecinata. Nu are afisata denumirea ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii locatarilor Costin Savescu Costin Savescu De foarte multi ani aud discutii si citesc despre tulburarea linistii locatarilor. Toata lumea face parada si cunoaste sau recunoaste (ma refer la politie ... (vezi toată discuția)
Cu ce pot sa masor decibelii? marielamotte600 marielamotte600 Cum pot sa stiu cati decibeli are sunetul unei boxe PC date la maxim in functie de watii ei? Stiu ca exista sonometre. (vezi toată discuția)