avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Bar langa birou
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Bar langa birou

Buna ziua!

Langa biroul firmei noastre este un bar. Acuma ceva timp au venit de la acel bar si ne-au rugat sa faca niste masuratori. Le-am dat voie. Au masurat lungimea totala a peretilor pe care-i avem in comun cu ei.

Ce s-au gandit (si facut) smecherii?
Pe portiunea unde au perete comun (in continuarea birourilor noastre) cu o locuinta au pus izolatie fonica. Asta in urma plangerii acelui locatar. In schimb acolo unde au perete comun cu noi nu doar ca n-au izoalt, din contra au dat jos tencuiala (ca asa pare la moda, sa fie caramida vizibila) si ce-i mai rau au montat doua boxe uriase pe acest perete. (Am fost si m-am uitat.)

Problema este ca acum se aude la noi in birouri exact ca si cum ai sta in bar. Pare fain, insa nu e. De la 8 dimineata dau drumul la muzica (in ultimele 3 saptamani numai instrumentala, tobe) si nu o opresc pana nu li se termina programul (la 2 noaptea oficial, dar zice vecinul ca merge si pina la 3-4 dimineata, la el intr-adevar abia se mai aude, insa tot mai aude.)
Sa stai 8 ore la lucru batandu-ti doua boxe cat doua frigidere in urechi nu e deloc amuzant. Chiar unii angajati deja au amenintat ca vor face plangere la ITM, daca nu rezolvam problema.

Bun, problema este ca managerul barului (nu-mi e clar daca e si proprietar) zice ca nu trebuie sa izoleze pt. ca nu suntem locuinta. In plus lui nu i se pare ca ar fi muzica prea tare. (O fi sau nu - e cam cum este cand stai intr-un bar - inteleg ca te epuizeaza sa-ti bata basii in urechei 8 ore, zi de zi .)

Ce pot face?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2020
AureliaStamate, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:56, 31 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti acces la astfel de documente decat daca veti deschide actiune in instanta si instanta va aproba cererea dvs. de anexare a unor documente pe care le nominalizati) la dosarul cauzei.
Chemat azi politia locala. Au venit la mine prima data, au ascultat cum se aude, recunoscand ca se aude tare. Mi-au spus asa:
- Daca stiu cumva pana la ce ora au permis de functionare?
- Ca vor merge la bar si vor aplica o amenda insa nu ii pot obliga sa opreasca muzica.
Acuma, ora 1 noaptea, 3 ore dupa ce au fost politistii muzica suna exact la fel.

Am posibilitatea sa aflu orele de functionare pt. care are permis barul? Pe site-ul lor este scris ca au deschis pana la ora 2. In practica bubuie boxele pina la 3 cel putin, des pina la 5 dimineata.
Cum e poate sa primeasca un bar permis de functionare pana in ore tarzii ale noptii, mai ales ca este intre locuinte. Sau n-or avea de fapt permis pana la ora 2 cum au orele de deschidere oficiale?
Nimeni nu poate da o alta perioada maxima pentru program de functionare, in plus fata de ceea ce scrie in lege, cu referire la zgomot.
Politia a pus o intrebare ca sa se afle in treaba. Trebuie sa aplice legea.
Daca vor sa inchida barul, pot face constatari si aplica amenzi, zilnic, pana se inchide.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program bar și tulburarea liniștii publice. ce legi pot invoca, ce plângeri pot face, și unde ? Ionut D. Ionut D. In fapt: Vis-a-vis de casa parintilor este deschis un bar - punct de lucru al unei societati comerciale din localitatea invecinata. Nu are afisata denumirea ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii locatarilor Costin Savescu Costin Savescu De foarte multi ani aud discutii si citesc despre tulburarea linistii locatarilor. Toata lumea face parada si cunoaste sau recunoaste (ma refer la politie ... (vezi toată discuția)
Cu ce pot sa masor decibelii? marielamotte600 marielamotte600 Cum pot sa stiu cati decibeli are sunetul unei boxe PC date la maxim in functie de watii ei? Stiu ca exista sonometre. (vezi toată discuția)