Buna seara!
Doresc sa stiu cum este posibil ca o incuviintare silita care a fost respinsa anterior de instanta, inclusiv la apel de catre tribunal, sa fie depusa sub forma unui alt dosar, cu alt creditor care acum este admisa?
Mai precis, prima data BEJ XXXX a depus o cerere de incuviintare silita, avand creditor ZAPLO Ifn., care a fost respinsa, inclusiv la apel ca nefondat, iar a doua oara acelasi BEJ XXXX, a depus o cerere intr-un alt dosar, avand creditor INVESTCAPITAL Ltd., iar aceasta a fost admisa de catre instanta!
Daca in prima instanta a fost respinsa, cum este posibil facand o alta cerere in care apare alt creditor, cu care eu nu am avut nici-o tranzactie, sa fie acum admisa de catre instanta?!
As putea formula o contestatie in care sa prezint hotarerea instantei anterioare, unde apare creditorul de drept, si aceasta a fost totusi respinsa?! Pot castiga?
Practic instantele se contrazic, iar eu nu mai inteleg nimic!
Cererea de incuviintare poate fi respinsa din diverse motive, spre exemplu lipsa taxei de timbru, instanta pune in vedere bejului sa depuna alte acte pentru a dovedi ca este vorba de o creanta certa, lichida si exigibila (spre exemplu dovada declararii scadentei anticipate a unui credit) etc. Bej-ul poate redepune ulterior cererea cu actele solicitate si remedia problema. Deci da, o cerere respinsa poate fi ulterior admisa. Si este vorba de alt creditor pentru ca probabil creanta a fost cesionata.
Multumesc frumos pentru raspuns! Asta ma interesa! Ciudat e faptul ca a fost respins inclusiv apelul, deci nu cred ca asta a fost problema dar voi studia dosarul sa vad concret de ce a fost respins, iar ulterior admis!
da, mergeti la bej si solicitati o copie a ambelor dosare, apoi luati legatura cu un avocat. marius511br a scris:
Multumesc frumos pentru raspuns! Asta ma interesa! Ciudat e faptul ca a fost respins inclusiv apelul, deci nu cred ca asta a fost problema dar voi studia dosarul sa vad concret de ce a fost respins, iar ulterior admis!
Executare silita
turelu
Buna ziua. Iata problema mea. Pe data de 07.03.2015 o firma de recuperari creante, printr-un BEJ, a depus la judecatorie, o cerere de incuviintare silita ... (vezi toată discuția)