avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata cu penalizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata cu penalizare

Sunt femeie, nascuta in 1966 si am 29 de ani de stagiu de cotizare fiind salariata. Dar fabrica la care am lucrat s-a inchis. Accesand modulul de calcul al varstei de pensionare mi-a rezultat ca la un stagiu de cotizare de aproape 35 ani as putea iesi in pensie anticipata cu penalizare. Prin contract de asigurare sociala se poate face asigurare doar pentru pensie de limita de varsta, nu si pentru anticipata. Intrebarea mea este : prin declaratia unica pot contribui timp de 6 ani la sistemul de pensii ca sa pot iesi in pensie anticipata cu penalizare?

Alte discuții în legătură

Grupa se ia in calcul la stabilirea pensiei anticipate? ContSters61634 ContSters61634 Reducerea vârstei de pensionare pentru grupa I sau a II a se cumulează sau nu cu reducerea de maxim 5 ani la stabilirea pensiei anticipate , respectiv ... (vezi toată discuția)
Varsta limita pentru pensionare marin1981 marin1981 Am 51 de ani impliniti.Am o vechime in munca de 30 de ani , din care 10 ani sunt la gr II.Imi puteti spune , va rog, care este varsta limita la care pot iesi ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata Gabi Ionescu Gabi Ionescu Am 54 ani si 29 ani vechime in munca. Cand pot iesi la pensie anticipat si daca mai pot fi angajat apoi la privat? (vezi toată discuția)