avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare casa cu drept de uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare casa cu drept de uzufruct viager

Se poate vinde o casa asupra careia exista clauza de intretinere - uzufruct viager, si ce presupune ? Mentionez ca noul proprietar e de acord sa preia aceasta obligatie de intretinere. Intrebarea mea e, este nevoie si de acordul uzufructuarului la vanzarea casei ? Sau se poate face tranzactia fara acordul sau, urmand ca obligatia de intretinere sa se transmita automat noului proprietar ? Multumesc

Alte discuții în legătură

Drept civil-clauza de intretinere cu uzufruct viager. K.Elvira K.Elvira Se poate vinde o casa asupra careia exista clauza de intretinere - uzufruct viager, si ce presupune ? Mentionez ca noul proprietar e de acord sa preia aceasta ... (vezi toată discuția)
Nerespectare uzufruct Lian Iacob Lian Iacob Cum se poate dovedi oficial, ca, cei care trebuiau sa-si respecte clauzele contractului de uzufruct si mai mai mult de atat nu si-l respecta? Socrii mei ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu clauza de uzufruct viager Margo72 Margo72 Buna ziua! As dori si eu un raspuns la problema pe care o am. Acum vreo 17 de ani mama si tatal meu mi-a facut mie si surorii mele contract de vanzare ... (vezi toată discuția)