avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia sociala minim garantata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia sociala minim garantata

Bună ziua. Va rog sa îmi spuneți dacă soacra mea, care are deja vârstă de pensionare dar stagiu de cotizare sub 10 ani poate beneficia de pensia sociala minim garantata? Ea nu beneficiaza momentan de nici o suma dar am tot citit zilele acestea știri despre pensia de 704 lei, pe care o primești chiar dacă nu ai cotizat deloc.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 21 Ianuarie 2020
indemnizaţia socială pentru pensionari este acordată celor care au pensii sub un anumit nivel stabilit prin lege.

De indemnizaţia socială beneficiază, potrivit OUG nr. 6/2009, pensionarii din sistemul public de pensii şi pensionarii din sistemul militar de pensii, indiferent de data pensionării, dacă:
- au domiciliul în România;
- nivelul cuantumului pensiei (cuvenit sau aflat în plată) este sub nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari.

In speta, soacra dvs nu poate beneficia de asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia sociala Irina2019 Irina2019 Buna ziua!Am cautat pe net de am luat-o razna si nu am gasit nimic care sa ma lamureasca cu privire la indemnizatia asta sociala de 704 lei.Mai exact cine o ... (vezi toată discuția)
Cum se poate primi pensie socială? Luc7 Luc7 Am trecut de vârsta maximă de pensionare și după ce am plătit în anul 2017 peste 16000 lei (3500: euro) mi s-a respins cererea de pensionare pentru că ... (vezi toată discuția)
Pensie minima sociala Gurzun Vasilica Gurzun Vasilica Mama mea e nascuta in 1954 pe 1 August are 65 de ani si nu beneficiaza de nici un ajutor sau pensie.. Are numai 7 ani lucrati la C.A.P si doi ani platiti...in ... (vezi toată discuția)