avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retrogradare pentru un raport fals al dostribuitorului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retrogradare pentru un raport fals al dostribuitorului

Buna ziua,
Lucrez ca reprezentant comercial al unei firme. FMGC.Treaba mea este si sa tin legatura cu distribuitorii si sa calculez vanzarile si bonusurile agentilor.Distribuitorul imi trimite insa niste rapoarte de vanzare "aranjate" astfel incat toata lumea sa isi poata lua banii.Este o practica de care se stie la mine in firma desii oficial nu se accepta asa ceva.In noiembrie , supervizorul meu facut comparatie intre rapotul trimis mie de catre distribuitor si raportul trimis lui. de catre administratorul distribuitorului. Bineinteles ca aceste nu corespundeau si am fost acuzata ca am falsificat eu rapoartele.Mi s-a facut referat si propunere de retrogradare din functie cu penalizare din salariu.Numeni nu mai recunoaste ca se trimit 2 raportai. Mi s-a cerut sa predau laptopul unde aveam mailurile cu rapoartele primite de la distribuitor insa am acele rapoarte salvate pe un stick.
Sunt intr-adevar bonusuri atat ale mele cat si ale agentilor luate cumva pe nedrept daca s-ar lua in considerare rapoartele corecte trimise supervizorului nostru, insa noi facem calculele in functie de singurele rapoarte primite de la distribuitor.Nu stim cum le modifica sau la ce client. .Am inca o colega care nu a fost chemata in comisie si desii am cerut verificarea tuturor vanzarilor si sa mi se dea si mie raportul corect primit de la administratorul distribuitorului, mi se spune ca nu este nevoie.
Este corect sa ma retrogradeze pentru o raportare falsa a distribuitorului in baza careia eu am facut calculele bonusurilor, desii eu am anuntat verbal neregurile?
Cel mai recent răspuns: mariiuca , utilizator 16:34, 21 Ianuarie 2020
Rapoartele au semnatura dvs.?
Ati acceptat un fals pentru ca va convenea. De acum de fiecare data cand gasiti o neregula o raportati in SCRIS. Invatati sa fiti corecta la sange, altfel se va repeta.
Sunt trimise de pe mailul meu si al colegei, deci da.

Cornel Vasile a scris:

Rapoartele au semnatura dvs.?

Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2020
mariiuca, utilizator
Am acceptat falsul pentru ca asa era politica de ani de zile.Eu sunt cea care a raportat neregurile si mi s-a spus chiar de la firma mea ca am creeat o situatie tensionata si nu trebuia sa anunt.Dupa aceea au inceput sa faca verificari doar pentru echipa mea spunanu-mi ca doar eu am spus de probleme asadar dar la mine se uita.Chiar firma mea e cea care m-a penalizeaza ca am anuntat si refuza sa verifice distribuitorul , pe cateveva luni sau ani in urma.Este un fel de pedeapsa ca am spus.Nu recunosc ca au primit pe mail un raport fals.Spun ca eu l-am inventat. Nu mi-l arata nici pe cel corect primit de la distribuitor.Toate aceste propuneri de penalizari au venit DOAR dupa ce am semnalat si in scris neregurile, dupa ce mi s-a facut referat si am spus ca pot arata si patronului daca doreste.Mi s-a spus sa fiu multumita cu banii pe care ii iau.
Aveti dreptate in privinta corectitudinii si a raportarii in scris, doar ca la unele firme chiar aceste lucruri se penalizeaza.

GermanAlex a scris:

Ati acceptat un fals pentru ca va convenea. De acum de fiecare data cand gasiti o neregula o raportati in SCRIS. Invatati sa fiti corecta la sange, altfel se va repeta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consecinte raportari false BGDN1 BGDN1 Lucrez la o firma care distribuie anumite produse, unde lunar, trebuie sa trimit raportul de vanzari din luna precedenta, catre furnizor. In functie de nivelul ... (vezi toată discuția)
Munca la negru? ianstef ianstef Buna ziua Doresc sa va prezint urmatoarea situatie: Sunt angajat la o firma multinationala cu contract de munca pe perioada nedeterminata, conform ... (vezi toată discuția)
- cum este corect să se scrie în foaia colectivă de prezență ... oanaportar oanaportar - cum este corect să se scrie în Foaia colectivă de prezență ? Avem angajați cu 1/2 normă. Aceștia lucrează și la alte sedii, adică merg la ... (vezi toată discuția)