avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Consecinte raportari false
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Consecinte raportari false

Lucrez la o firma care distribuie anumite produse, unde lunar, trebuie sa trimit raportul de vanzari din luna precedenta, catre furnizor. In functie de nivelul de vanzari, se obtin anumite discounturi acordate sub forma de credit note-uri.
Mi se transmite de catre superior sa falsific acele rapoarte, declarand vanzari mai mari, automat, obtinandu-se discounturi mai mari.
Inainte de trimiterea raportului, solicit aprobarea superiorului pe mail pentru trimiterea raportului in forma modificata.
In cazul in care se descopera acest lucru de catre furnizor/institutiile de control, avand acordul superiorului scris pe mail, ce consecinte pot suporta? In cazul in care refuz sa mai fac acest lucru, pot gasi alte motive sa ma concedieze?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:29, 13 Februarie 2015
Pe langa concediere dvs de catre angajator, puteti fi acuzati (toti cei care semnati acel raport) de inselaciune de catre furnizor. E o fapta penala care va poate duce la inchisoare.
Aveti vreo dovada ca sefii va solicita modificare acelor raportari?
-Rapoartele nu au semnatura mea (sunt tabele excel), dar sunt trimise de pe adresa mea de email de la firma.
-Solicitarile se fac verbal, solicitand ulterior in scris acordul managerului pentru trimiterea catre furnizor in forma modificata
Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2015
BGDN1, utilizator
Ar fi fost mult mai bine daca aceste solicitari veneau in scris . In acest caz, puteti fi acuzat de savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrogradare pentru un raport fals al dostribuitorului mariiuca mariiuca Buna ziua, Lucrez ca reprezentant comercial al unei firme. FMGC.Treaba mea este si sa tin legatura cu distribuitorii si sa calculez vanzarile si bonusurile ... (vezi toată discuția)
Baza calcul impozit venit microintreprindere andreea_florentina andreea_florentina Buna ziua , Va rog sa imi spuneti daca discounturile acordate clientilor in momentul vanzarii produselor ( inregistrate in cont 667) se scad din baza ... (vezi toată discuția)
Dupa demisie ramona39 ramona39 Buna seara! Am o intrebare vis-a-vis de ce poate face angajatorul dupa ce a aprobat o cerere de demisie. am fost constransa sa-mi dau demisia intr-o zi de ... (vezi toată discuția)