Buna seara! Am o intrebare vis-a-vis de ce poate face angajatorul dupa ce a aprobat o cerere de demisie. am fost constransa sa-mi dau demisia intr-o zi de weekend.sefele au formulat-o , au pus la motive- motive personale, au semnat si stampilat...Dupa ceva timp si-au dat seama ca era sambata si ca trebuie sa fie zi lucratoare. Ma forteaza sa scriu alta data pe demisie, dar eu nu vreau, pt ca au inventat niste chestii false si m-au constrans sa demisionez. Am foaia de demisie cu semnatura si stampila firmei. Intrebarea mea e: imi pot gasi niste chestii false si sa ma acuze, dupa ce mi-am dat demisia? Eu le-am zis ca voi merge la ITM si voi verifica si daca apare alta data decat cea de pe foaia mea, ii dau in judecata. Nu e prima data cand mi-ar falsifica semnatura. Multumesc!
1. Nu conteaza ca este zi de lucru sau nelucratoare. Un CIM poate inceta in orice zi din luna.
2. Daca stiti ca nu ati facut nimic ilegal nu are ce sa va faca. Chiar daca va inventeaza ceva trebuie sa demonstreze asta in instanta de judecata.
3. Puteti sa faceti si sesizare la ITM.
Demisia este un act unilateral al salariatului, nu trebuie motivata si nu trebuie aprobata de amgajator. Acesta numai ia la cunostinta de hotararea salariatului si procedeaza la incetarea contractului de munca dupa expirarea perioadei de preaviz sau la renuntarea de catre angajator a preavizului.
Daca aveti neplaceri va puteti adesa ITM.
Ei asa spun si tot imi cer sa vin sa schimb data demisiei punand o zi lucratoare.Aceasta data poate fi revocata odata ce si-au dat acordul scris? ( si mai ales ca la baza am fost fortata).Problema e ca au pus niste colegi sa ma acuze, acuzatii care insa sunt false.Dar daca doua persoane declara despre mine, eu ma pot apara? Sunt marturii false, dar sunt doua, iar eu una .Iar" marturiile" respective nu au fost scrise ( respectiv consemnate printr-un proces verbal, sau orice alt gen de forma scrisa).au voie sa le faca sau sa ma acuze dupa ce mi-au acceptat demisia?
daca merg la ITM ce sa declar, ca ma forteaza sa schimb data demisiei?
multumesc
In forma ei, este vorba despre incetarea contractului de munca la zi, cu acordul ambelor parti. Eu am solicitat prin formulare, ei au acceptat,au semnat si stampilat.imi mai pot face ceva ulterior? nu stiu de ce insista sa-mi schimb data demisiei si ma hartuiesc ca "daca nu..".daca nu ce? s-au comportat ca niste magari, iar ca semn de respect puteau macar sa ma concedieze pt a-mi putea lua somajul, pentru ca am lucrat fara probleme suficient timp la ei.
Incetarea raportului de munca prin demisie nu este aceeasi cu incetarea c.i.m. cu acordul partilor.
La ITM puteti merge si sa le spuneti ca nu doresc sa va elibereze un exemplar de pe decizia de incetare a c.i.m. ... in acest sens, veti vedea care este data incetarii raportului de munca.
In cazul in care aceasta este diferita fata de data din cerere , atunci va puteti adresa institutiilor abilitate (politie, instanta de judecata).