Buna ziua,
Luni (25.08) mi-am depus demisia. Angajatorul mi-a semnat demisia + "de acord" + stampila, insa nu mi-a dat numar de inregistrare motivand ca nu a facut asa ceva niciodata.
Intrebarile mele sunt:
1. E valabila demisia (dupa 15 zile de preaviz pot pleca linistit sau pot avea probleme - neprezentare,etc)
2. pot merge la itm sa o inregistrez eu?..e nevoie de asa ceva?
3. preavizul nu incepe din momentul in care e inregistrata demisia? (demisia e datata)
in mod normal si corect demisia se inregistreaza la angajator si nu la ITM
termenul de preaviz curge de la data inregistrarii demisiei, motiv pt care insistati si cereti un nr de inregistrare (pt evitarea unor probleme in viitor)
1. Salariatul poate decide unilateral încetarea contractului individual de muncă, prin demisie, fără a fi obligat să motiveze gestul său. Prin urmare, demisia dvs este valabila.
2. La ITM se depune decizia de incetare a c.i.m. prin demisie. Decizia se depune in termen de 5 zile de la perfectarea ei.
3. Contractul individual de muncă încetează la data expirării preavizului. Termenul de preaviz incepe sa curga de la data inregistrarii demisiei.
Demisia trebuie sa fie obligatoriu inregistrata la angajator , deorece altfel nu are cum sa se faca decizia de incetare a raporturilor de munca . Fara numar de inregistrare a demisiei ITM nu inregistreaza decizia de incetare a raporturilor de munca.
Data post: Vineri, 29 August 2008, 10:56
Subiect: RE: Demisie fara numar de inregistrare
La cererea de demisie nu este necesar acordul angajatorului ci doar numarul de inregistrare<
Acordul angajatorului se impune doar la cererea de incetare a CIM cu acordul partilor art.55 lit b - Codul muncii