avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care este ultima zi de lucru?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care este ultima zi de lucru?

Buna ziua,
Sunt un pic nelamurita in cazul urmator: angajatul a depus notificarea de demisie pe 10 ale lunii, i s-a dat nr de inregistrare in aceeasi zi si se vor respecta cele 15 zile calendaristice de preaviz. Care este ultima zi de lucru?24 sau 25? Daca e sa numaram si ziua de 10, ultima zi de lucru ar fi 24.Cum este corect sa se completeze in notificarea de incetare:"Contractul .....inceteaza la data de...24 sau 25?"
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 10:02, 23 Aprilie 2009
1. Cele 15 zile de preaviz sunt 10-24 ale lunii iar cu 25 ii inceteaza CIM. Asta pentru ca in art.79(4) din Codul muncii zice ca acest preaviz nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice. Daca ar fi incetarea CIM pe 26 ale lunii salariatul ar putea zice ca preavizul ar fi mai mare cu o zi.
2. Angajatorul poate renunta total sau partial la acest preaviz (art.79(7) din Codul muncii).
Deci pe notificarea de incetare daca scriu 25, asta inseamna ca 24 a fost ultima zi de lucru.
Multumesc frumos pentru clarificare.
Faceti decizie de incetare a contractului de munca, nu notificare.
Datele indicate de tudorvaleriu sunt cele corecte, subscriu la cele scrise.
Pe site-ul ITM-ului de la noi apare exact denumirea de notificare privind incetarea CIM ca urmare a demisiei, in care nu apare si semnatura salariatului.Dar, atunci cand vrei sa o inregistrezi iti cer pe ea semnatura salariatului, cu toate ca am atasat si notificarea de demisie.Cred ca am sa iau formularul de decizie si sa schimb articolul.
1. Notificarea se refera la o instiintare (ex: notificarea facuta de salariat prin care instiinteaza pe angajator ca demisioneaza).
2. Orice incetare a unui CIM se face prin decizie a angajatorului. Aceasta decizie cuprinde obligatoriu elementele: motivele de fapt, temeiul de drept, termenul si organul competent pentru solutionarea eventualei contestari.

Alte discuții în legătură

Rog urgent demisie!! a_gmona a_gmona Mi-am trimis demisia in data de 21.12.2006 conf art. 79.8., prin posta cu confirmare de primire, cerand ca raporturile de munca sa inceteze cu data de ... (vezi toată discuția)
In ce condiiti inceteaza contractul individual de munca??? Miha3laM Miha3laM Buna ziua, Am si eu o mare neclaritate, am incheiat cu o societate un contract individual de munca, pe contractul individual de munca functia mea este alta ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca Raluk_ Raluk_ cum pot sa plec de la o firma daca in data de 25.10 mi-am depus demisia si nu mi-a fost aprobata iar in data de 02.11 am trimis o alta demisie prin posta cu ... (vezi toată discuția)