avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In ce condiiti inceteaza contractul individual de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In ce condiiti inceteaza contractul individual de munca???

Buna ziua,

Am si eu o mare neclaritate, am incheiat cu o societate un contract individual de munca, pe contractul individual de munca functia mea este alta decat ce-a pe care am fost angajata ( mi s-a spus ca nu au post pt ce fac eu defapt). Acum o luna de zile in urma neplatii salariale pe ultimele 3 luni am decis sa il caut pe administratorul firmei cu care am inceiat contractul si sa imi dau demisia. Acesta nu a binevoit sa se intalneasca cu mine, sau sa imi raspunda la telefon pt a fixa o intalnire in care sa imi semneze demisia, i-am trimis chiar si un sms cu hotararea mea dar nimic.

In aceeasi dimineata in care eu am incercat sa il contactez pt a imi semna demisia, mergand la birou am constatat practic ca nu mai aveam birou (in biroul meu fusese instalat altcineva inca din weekend) fara sa fiu anuntata in vre-un fel, instintata sau concediata.

I-am trimis respectivului o notificare parafata si semnata de un avocat, prin care ii solicitam plata salariilor restante. Notificarea am trimis-o cu confirmare de primire. Nu am primit nici un semn din patrea lui.

Tinand cont de toate astea in primul rand ma intereseaza incheierea contractului cum se poate face, pt ca vreau sa ma angajez in alta parte si sa inchei un contract cu alta firma si nu stiu daca pot. De asemenea ma intereseaza daca am sanse sa imi recuperez banii pe care mi datoreaza.

Cel mai recent răspuns: Miha3laM , utilizator 20:08, 16 Aprilie 2008
Daca nu aveti nici o decizie de desfacere a contractului de munca, precedata de un preaviz de 15 zile, inseamna ca sunteti in continuare angajata la firma. Faptul ca v-a ocupat altcineva biroul, nu inseamna ca vi s-a desfacut contractul de munca. Poate fi si asta o sicana pentru a nu va mai prezenta la serviciu si pentru ca apoi sa vi se desfaca disciplinar contractul de munca.
In notificarea avocatului s-a mentionat hotararea de desfacere a contractului de munca? sau doar somarea angajatorului sa va plateasca salariile restante?
Oricum, puteti sa-l dati in judecata pe litigiu de munca, la Tribunal, pentru plata salariului restant, pana in momentul desfacerii contractului de munca.
In notificare s-a cerut doar plata salariilor restante.

Eu la respectivul loc de munca nu m-am prezentat de o luna jumatate, pt ca nu mai aveam unde sa ma prezint, mi s-a spus de 2 fosti colegi ca trebuia sa ma sune seful si sa imi zica ca eu nu mai lucrez acolo.

In aceste timp de o luna si jumatate, aproape 2 luni de cand eu nu m-am mai prezentat la munca, nu mai fost contactata in nici un fel. Practic mi s-a dat de inteles ca am fost data afara, dar nu am nici o decizie de desfacere a contractului de munca.

Ce pot face pt a incheia un contract cu alta firma?

Daca angajatorul nu v-a desfacut contractul de munca, dv putetu , la initiativa dv sa incetati raporturile de munca prin demise, care nu trebuie acceptata de angajator, caci pentru a incheia un nou contract de munca aveti nevoie de cartea de munca care se gaseste la angjator si pe care urmeaza sa o solictati. Cit priveste salriile restante, potrivit art. 283 din Codul muncii le puteti solicita in termen de 3 ani de la data cind vi se datoru si nu este necesara notificarea angajatorului, ek este de drept in intirziere pentru neplata salariilor stabilite prin contractele individuale de munca.
Nu am carte de munca, am doar contract individual de munca, iar demisia nu i-o pot inmana pt ca nu reusesc sa dau de dansul, evita sa se intalneasca cu mine si mi se spune mereu ca nu este in cladire.

Ce pot sa fac?
carnet de munca trebuie sa existe si cel mai probabil acesta se afla la ITM. Mergeti mai intai la ITM si intrebati daca a fost depusa vreo decizie de la vechiul loc de munca si s-a facut vreo mentiune in carnetul de munca. Daca demisia a fost trimisa si aveti confirmarea ca a si primit-o faceti o sesizare la ITM cu privire la intarzierea emiterii deciziei.

Alte discuții în legătură

Demisie neinregistrata AndreeaTm AndreeaTm Buna ziua, am o problema putin diferita, angajatorul nu vrea sa imi accepte demisia, nici macar sa o inregistreze - desi este un act unilateral de vointa. Va ... (vezi toată discuția)
Probleme demisie alexandru.cenusa alexandru.cenusa In data de 18.11.2009, mi-am depus demisia. Am comunicat-o patronilor, iar pentru ca serviciile de contabilitate si de resurse umane sunt externalizate, am ... (vezi toată discuția)
Rog urgent demisie!! a_gmona a_gmona Mi-am trimis demisia in data de 21.12.2006 conf art. 79.8., prin posta cu confirmare de primire, cerand ca raporturile de munca sa inceteze cu data de ... (vezi toată discuția)