avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariata gravida in perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariata gravida in perioada determinata

Buna ziua
Am o angajata care are contract pe perioada determinata ( inlocuieste alte salariata aflata in concediu de crestere copil pana in iunie 2020) care a ramas insarcinata si a prezentat la firma instiintarea de graviditate. Contractul acesteia inceteaza de drept cand revine cealalta salariata care se afla in CCC? Pe langa codul muncii mai exista undeva informatii ( legi) unde sa ma interesez ( mentionez faptul de salariata care a mi-a inaintat instiintarea nu ar dori sa plece din firma).
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: silana07@yahoo.com , utilizator 17:26, 21 Ianuarie 2020
Informatii despre ce ?
Ma intereseaza daca in iunie 2020, chiar daca este insarcinata , putem sa ii incheiem la contractul de munca pe perioada determinata.
Buna ziua,
Contractul de munca pe perioada determinata se poate prelungi de cate ori partile agreaza, chiar si din luna in luna, cu conditia sa nu se depășească 36 luni. Dupa 36 luni se poate prelungi numai pe perioada nedeterminata. Prelungirea se face cu acordul partilor prin semnarea unui act aditional care se transmite in Revisal.

Contractul de pe perioada determinata încetează la data trecuta in contract, chiar daca este însărcinată,sau in concediu medical.

silana07@yahoo.com a scris:

Ma intereseaza daca in iunie 2020, chiar daca este insarcinata , putem sa ii incheiem la contractul de munca pe perioada determinata.

Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2020
Cristinel Horeanu, Consilier juridic
@ csilana07@yahoo.com

Da, se poate incheia un act aditional de prelungirea duratei inainte de expirarea duratei c.i.m.
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul pe perioada determinata RACF RACF am un contract pe perioada determinata care inceteaza maine ,deci trebuie sa-i fac incetarea dar vreau sa-i fac alt contract tot pe perioada determinata.nu ... (vezi toată discuția)
Incetare cim determinat in ccc Aida1989 Aida1989 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in ceea ce priveste o situatie legata de un contract de munca pe perioada determinata. In iunie 2018 am ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract perioada determinata Ank27 Ank27 Buna ziua!Imi puteti confirma ca, contractul de munca incheiat pe durata determinata se poate prelungi de \"n\" ori in decurs de 36 luni, dar durata unei ... (vezi toată discuția)