Buna ziua. Contractul de vanzare-cumparare incheiat intre doua firme, este un contract de intermediere? Am de facut un proiect: am internationalizat o firma pe piata polona si acum am de incheiat un contract de intermediere cu cineva de acolo. Ce contract de intermediere ar fi cel mai potrivit?
Contractul de vanzare cumparare nu este contract de intermediere! La ce anume va ganditi cand spuneti intermediere? La incasarea vreunui comision? Puteti face contract de comision sau contract de intermediere!B-)
am inteles ca, contractul de intermediere este de mai multe tipui: de comision/agent/distributie ...
Eu am firma X si doresc sa`mi introduc produsele pe piata Poloniei prin intermediul cuiva... eh... acel "cuiva"... ce sa fie? o alta firma? o persoana? cum e mai bine?
aveti vreun model concret de vreun contract? pe net gasesc mereu in alta forma si nu stiu care`i "oficial"
Este normal sa gasiti pe internet mereu alte modele de contracte deoarece ele sunt personalizate in functie de partile contractante si de interesele lor. Orice contract in sine poate fi unic din punctul de vedere al clauzelor contractuale deoarece el exprima vointa si interesele partilor!
Deci practic dvs vindeti produsele unui intermediar care le vinde mai departe! Contract de vanzare cumparare va trebuie fiindca dvs practic va vindeti marfa unui alt comerciant! Iar acesta o revinde! Cum vi se face plata ? Pe masura vanzarii produselor sau anticipat o parte din suma si restul la diferite termene?