avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contractul de intermediere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contractul de intermediere

Buna ziua. Contractul de vanzare-cumparare incheiat intre doua firme, este un contract de intermediere? Am de facut un proiect: am internationalizat o firma pe piata polona si acum am de incheiat un contract de intermediere cu cineva de acolo. Ce contract de intermediere ar fi cel mai potrivit?
Cel mai recent răspuns: deealexx , utilizator 09:23, 8 Decembrie 2009
Contractul de vanzare cumparare nu este contract de intermediere! La ce anume va ganditi cand spuneti intermediere? La incasarea vreunui comision? Puteti face contract de comision sau contract de intermediere!B-)
am inteles ca, contractul de intermediere este de mai multe tipui: de comision/agent/distributie ...

Eu am firma X si doresc sa`mi introduc produsele pe piata Poloniei prin intermediul cuiva... eh... acel "cuiva"... ce sa fie? o alta firma? o persoana? cum e mai bine?

aveti vreun model concret de vreun contract? pe net gasesc mereu in alta forma si nu stiu care`i "oficial"

Multumesc pentru raspuns.

Andreea P.
Este normal sa gasiti pe internet mereu alte modele de contracte deoarece ele sunt personalizate in functie de partile contractante si de interesele lor. Orice contract in sine poate fi unic din punctul de vedere al clauzelor contractuale deoarece el exprima vointa si interesele partilor!
Deci practic dvs vindeti produsele unui intermediar care le vinde mai departe! Contract de vanzare cumparare va trebuie fiindca dvs practic va vindeti marfa unui alt comerciant! Iar acesta o revinde! Cum vi se face plata ? Pe masura vanzarii produselor sau anticipat o parte din suma si restul la diferite termene?
stiu ca sunt personalizate in functie de interese, insa speram sa gasesc unul mai general dupa care ma pot ghida.

am vrut sa fac vanzare-cumparare insa ati spus ca nu e de intermediere si cerinta principala e sa fie un contract de intermediere.

legat de plata, trebuie sa ma decid eu. totul trebuie gandit de mine, e fictiv. insa va tot intreb ca sa stiu de unde sa incep.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cod caen pentru productie textile prin terte firme? ddragan ddragan Buna dimineata si La Multi Ani! Sunt Intr. Ind. si doresc sa imi extind obiectul de activitate in domeniul comertului cu produse textile. Nu reusesc sa ... (vezi toată discuția)
Conditionarea vanzarii unui apartament de plata comisionului la agentie alpet alpet As vrea sa stiu care este parerea unui jurist despre urmatoarea situatie: Am gasit un apartament oferit spre vanzare de catre o agentie, pe un site de ... (vezi toată discuția)
"contract de intermediere" cu o agentie imobiliara !!!! ginamangra ginamangra Sotul poate cumpara o locuinta numai pe numele lui in conditiile in care o plateste cu banii jos fara ca numele sotiei sa fie trecut pe actul de ... (vezi toată discuția)