avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Interpretare cadru legal constituire rezerve legate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Interpretare cadru legal constituire rezerve legate

Potrivit articolului 183 din Legea 31/1990 din profitul societăţii se va prelua, în fiecare an, cel puţin 5% pentru formarea fondului de rezervă, până ce acesta va atinge minimum a cincea parte din capitalul social.
Nelamurirea mea este daca cele doua conditii trebuie indeplinite cumulativ(simultan), sau e suficient sa fie indeplinita a doua conditie.
Concret:

-5% din profi= 50 000lei

20% din capital social=40lei

Ca si nivel minim al rezervelor legale, pot constitui in valoare de 40 lei, sau sunt obligat sa constitui de minim 50 000 lei?

Alte discuții în legătură

Rezerva legala vioviod vioviod daca in decembrie 2009 am constituit rezerva legala (in cazul meu capital social 200 lei, rezerva legala 40 lei), in decembrie 2010 mai constitui aceasta ... (vezi toată discuția)
Rezerva legala crystyna2000 crystyna2000 care sunt destinatiile legale ale acestei rezerve? (vezi toată discuția)
Calcul rezerva legala miriam_tompea miriam_tompea Buna ziua, va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o problema legata de calculul rezervei legale: Conform articolul 183, aliniatul 1 Legea 31/1990: ,,Din ... (vezi toată discuția)