am avut o problema mi a luat foc masina in timpul mersului, in august, au venit pompieri au venit criminalisti, au facut constatare, au zis k a luat foc de la un cablu electric care s-a atins de caroserie dupa ce am luat o groapa, la constatare a fost prezent si inspectorul de daune, care a semnat procesul verbal si de la politie si de la pompieri, o sa ii actionez in judecata, refuza sa faca plata deoarece au facut ei dupa o luna o alta expertiza-asta fiind varianta lor scrisa, varianta verbala "trebuie sa te amanam ca nu avem bani".Intrebarea mea este pot sa cer daune morale ? Pe ce motive si in ce suma?mersi
pana la daunele morale, concentrati-va pe cuantumul despagubirii materiale, unde, pentru a putea incasa maximul, trebuie sa aveti in vedere dispozitiile contractului ( care sunt favorabile asiguratorului!), modul de calcul al valorii reale a masinii, ce se intampla cu epava la o dauna totala si cat e valoarea acesteia, etc.
Cat priveste pierderea suferita datorata intarzierii platii despagubirii, nu veti putea cere mai mult decat dobanda legala si cheltuielile pe care le veti face pentru castigarea procesului ( taxa judiciara de timbru, onorariu expert si, eventual, un avocat, cheltuieli investire si onorariu executor judecatoresc).
Durata: aproximativ 2 ani. Asa ca actionati repede si mult succes!