avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire casco

am avut o problema mi a luat foc masina in timpul mersului, in august, au venit pompieri au venit criminalisti, au facut constatare, au zis k a luat foc de la un cablu electric care s-a atins de caroserie dupa ce am luat o groapa, la constatare a fost prezent si inspectorul de daune, care a semnat procesul verbal si de la politie si de la pompieri, o sa ii actionez in judecata, refuza sa faca plata deoarece au facut ei dupa o luna o alta expertiza-asta fiind varianta lor scrisa, varianta verbala "trebuie sa te amanam ca nu avem bani".Intrebarea mea este pot sa cer daune morale ? Pe ce motive si in ce suma?mersi
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:40, 8 Decembrie 2009
pana la daunele morale, concentrati-va pe cuantumul despagubirii materiale, unde, pentru a putea incasa maximul, trebuie sa aveti in vedere dispozitiile contractului ( care sunt favorabile asiguratorului!), modul de calcul al valorii reale a masinii, ce se intampla cu epava la o dauna totala si cat e valoarea acesteia, etc.
Cat priveste pierderea suferita datorata intarzierii platii despagubirii, nu veti putea cere mai mult decat dobanda legala si cheltuielile pe care le veti face pentru castigarea procesului ( taxa judiciara de timbru, onorariu expert si, eventual, un avocat, cheltuieli investire si onorariu executor judecatoresc).
Durata: aproximativ 2 ani. Asa ca actionati repede si mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca masina incendiata in urma unui accident glp glp Buna ziua! Acum cateva seri masina mea a fost incendiata in urma unui impact in parcare cu o alta masina. Impactul a avut loc fara ca in vreuna din masini sa ... (vezi toată discuția)
Copac cazut de autoturism. ce urmeaza? andreim4 andreim4 Buna ziua. In seara de 11 iunie 2014 a cazut un copac (plop) pe masina mea si a unei vecine. La fata locului s-au deplasat echipaje de la Politie, Pompieri ... (vezi toată discuția)
Vinovat sau nu? alexandra petronela butnaru alexandra petronela butnaru lucrez pe un Mercedes arocs la o balastiera : duc sorturi la stație de betoane și asfalt iar azi la 10.40 după ce am descărcat și mă întorceam în ... (vezi toată discuția)