avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Luna tatalui CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Luna tatalui CCC

Se sa urmatoarea situatie:

- tatal nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de luna "tatalui"/indemnizatie CCC. Astfel, mama poate obtine indemnizatia pentru crestere copil 24 de luni?

-daca mama revine la locul de munca cu 60 zile inainte de implinirea celor 2 ani ai copilului, va beneficia de stimulent incepand cu luna in care isi reia activitatea, iar indemnizatia se suspenda?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:48, 31 Ianuarie 2020
1. Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, atunci mama va putea beneficia de CCC pana inclusiv in ziua cand copilul implineste varsta de 2 ani.

2. Daca mama revine la locul de munca cu cel putin 60 zile inainte de implinirea celor 2 ani ai copilului, va beneficia de stimulent incepand cu luna in care isi reia activitatea, iar plata indemnizatiei se va suspenda.
Dar atentie ca acest stimulent nu se acorda "din oficiu", trebuie sa depuneti cateva acte la primarie...sigur va ajuta dumnealor.
Este nevoie de depunerea unei cereri in cazul in care tatal nu se incadreaza oricum pt a beneficia de luna tatalui?

Cornel Vasile a scris:

1. Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, atunci mama va putea beneficia de CCC pana inclusiv in ziua cand copilul implineste varsta de 2 ani.

2. Daca mama revine la locul de munca cu cel putin 60 zile inainte de implinirea celor 2 ani ai copilului, va beneficia de stimulent incepand cu luna in care isi reia activitatea, iar plata indemnizatiei se va suspenda.

II puteti notifica In scris pe cei de la primarie legat de acest aspect...
În situația în care persoana îndreptățită nu solicită dreptul la concediul propriu de cel puțin o lună, aceasta are obligația de a anunța în scris agenția pentru plăți și inspecție socială județeană, respectiv a municipiului București, denumită în continuare agenție teritorială.

În situația în care persoana îndreptățită nu anunță, concediul și indemnizația sau, după caz, acordarea stimulentului de inserție se reduc, din oficiu, cu o lună.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil - delia2007 delia2007 Buna ziua. Am urmatoarea situatie . Mama a efectuat concediu crestere copil in perioada 26.05.2015-07.04.2017( este data cand copilul implineste 2 ani)/ Mama ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie vechiu nicoleta vechiu nicoleta buna ziua! va rog, daca se poate, un raspuns la intrebările mele .Fetița mea împlinește 2 ani pe 2 iunie 2017. Acum sunt în concediu pt creștere copil. ... (vezi toată discuția)
Relatii de munca,iesirea din post natal nicolaegianni nicolaegianni Buna ziua.Sotia mea a nascut pe data de 19 august 2014 si a optat sa stea un singur an pentru cresterea copilului.Va rog sa mi spuneti cum se procedeaza?cand ... (vezi toată discuția)