avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CERCETARE DISCIPLINARA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CERCETARE DISCIPLINARA

Buna ziua! Un salariat nu s-a mai prezentat la munca de trei zile, am inceput procedura de cercetare diciplinara...intrebare: Se suspenda cim pentru absente nemotivate?! cum sa procedez, ma gandesc totusi ca as putea avea surpriza sa vina peste 2 zile cu justificari.... si daca se suspenda, pe ce perioada...sau as putea face toata cercetarea disciplinara, avandu-l in pontaj cu absent nemotivat, fara transmitere revisal?! Multumesc....am incercat sa il contactez telefonic sau prin colegi de munca, dar nu am primit nici un raspuns
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: cristin20 , utilizator 10:39, 22 Ianuarie 2020
Contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern.

În speță, nu este obligatorie suspendarea.
Multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca potarnichegalbena potarnichegalbena Buna ziua, un angajat a solicitat suspendarea CIM cu acordul partilor,pana in data de 11.04, de atunci nu s a mai prezentat la serviciu si nici nu mai raspunde ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate Utilizatoarea Utilizatoarea Buna ziua. Azi am primit referat pentru absente nemotivate, salariatul lipsind din data de 18.06.2018. Trebuie sa demarez cercetarea disciplinara. Dar cum fac ... (vezi toată discuția)
Cind transmit in revisal incetarea unui cim pt.absente nemotivate? carmenbn carmenbn Un salariat lipseste nemotivat din 21.05.L-am convocat pt.cercetare disciplinara(prin posta) pe 13.06.Nu a venit,deci pot sa-i desfac contractul de munca ... (vezi toată discuția)