avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pe caz de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pe caz de boala

Buna ziua,fiti va rog amabili,pensia de boala se poate transforma in pensie de handicap? Persoana in cauza,52 ani,a cazut intr-un canal ,are o tumore,are probleme de concentrare,ar dori sa lucreze,e tanar,dar neurologul care-l trateaza nu-i poate da adeverinta,e inapt pentru a presta activitate.Ii este teama,in conditiile in care isi face dosar de handicap,sa nu piarda pensia de boala.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:58, 22 Ianuarie 2020
Nu are nici o legătură pensia de invaliditate cu încadrarea într-un grad de handicap.
Sunt criterii diferite și comisii de expertiză diferite.

Pensia de invaliditate o primește de la Casa de Pensii..
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2020
Dapix, utilizator
Da,intr-adevar,dar ,presupun ca-si poate face si indemnizatie de handicap,cele doua,in prezumtia ca va primi,se cumuleaza?

Multumesc,
Da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are sau nu dreptul la pensi de invaliditate? corina.daniela corina.daniela buna seara. cumnatul meu imediat face 40 de ani. el este cu handicap neurologic de gradul 2, nu stiu exact sa va spun codul cu care este trecut. el nu a lucrat ... (vezi toată discuția)
Persoanele incadrate in gradul 3 de invaliditate nu mai pot beneficia de grad de handicap accentuat? Cocoara Beatrice Cocoara Beatrice Buna ziua, Am rugamintea de a ma ajuta cineva sa clarific urmatoarea problema. Am fost incadrata in gradul de handicap accentuat(martie 2011) data la care ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate si incadrare in grad de handicap in acelasi timp geanina_Prv geanina_Prv Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Tatal meu in varsta de 52 ani are mari probleme de sanatate, respectiv sufera de scleroza multipla, ... (vezi toată discuția)