Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Tatal meu in varsta de 52 ani are mari probleme de sanatate, respectiv sufera de scleroza multipla, pareza pe partea dreapta, recent a fost externat din spital. Medicul ne a recomandat sa incepem demersurile pentru incadrarea sa intr un grad de handicap intrucat necesita aceasta.Intre timp l am programat si la comisia pentru pensionare deoarece a fost salariat peste 30 ani, la care trebuie sa ne prezentam in ianuarie 2015. Este vreo problema daca obtinem incadrarea in gradul de handicap inainte de pensia pe caz de boala, ma gandesc ca ambele sunt pe aceleasi probleme de sanatate, sa nu fie probleme apoi sa nu mai poata beneficia de pensia pe caz de boala.Va multumesc.
D-le Tudor Valeriu, va rog respectuos sa-mi spuneti daca gradul de handicap nu ar trebui sa fie acelasi cu gradul de invaliditate. Mai exact, mi s-a dat grad de handicap mediu(afectiune de tip "funcţii neuro-musculo-scheletice") iar ca si grad de invaliditate ma incadrez la grad accentuat(dezarticulatie de cot). Este normal sa fiu incadrata in grade diferite?
Multumesc frumos. Am inteles acest lucru, ca sunt diferite, dar e posibil ca fie cineva incadrat in grad de handicap Mediu si grad de invaliditate Gradul II?
Grad handicap
danaa1
Buna ziua,
O cunostiinta mi-a cerut sfatul si ajutorul,iar eu apelez la d-stra in vederea solutionarii.
Speta este in felul urmator:
Cunostiinta sufera de ... (vezi toată discuția)