avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de invaliditate si incadrare in grad de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de invaliditate si incadrare in grad de handicap in acelasi timp

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Tatal meu in varsta de 52 ani are mari probleme de sanatate, respectiv sufera de scleroza multipla, pareza pe partea dreapta, recent a fost externat din spital. Medicul ne a recomandat sa incepem demersurile pentru incadrarea sa intr un grad de handicap intrucat necesita aceasta.Intre timp l am programat si la comisia pentru pensionare deoarece a fost salariat peste 30 ani, la care trebuie sa ne prezentam in ianuarie 2015. Este vreo problema daca obtinem incadrarea in gradul de handicap inainte de pensia pe caz de boala, ma gandesc ca ambele sunt pe aceleasi probleme de sanatate, sa nu fie probleme apoi sa nu mai poata beneficia de pensia pe caz de boala.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: negru daniel , utilizator 22:03, 6 Mai 2015
1. Gradul de handicap este una si gradul de invaliditate este alta.

2. Poate sa le obtina pe amandoua, nu conteaza in ce ordine, si va putea beneficia si de indemnizatie de handicap si de pense de invaliditate.
Multumesc frumos.
Buna ziua,

D-le Tudor Valeriu, va rog respectuos sa-mi spuneti daca gradul de handicap nu ar trebui sa fie acelasi cu gradul de invaliditate. Mai exact, mi s-a dat grad de handicap mediu(afectiune de tip "funcţii neuro-musculo-scheletice") iar ca si grad de invaliditate ma incadrez la grad accentuat(dezarticulatie de cot). Este normal sa fiu incadrata in grade diferite?

Multumesc frumos.
Gradele de invaliditate nu au legatura cu gradele de handicap.
Gradele de handicap sunt:
-Grav
-Accentuat
-Mediu

Gradele de invaliditate sunt:
-Gradul I
-Gradul II
-Gradul III
Multumesc frumos. Am inteles acest lucru, ca sunt diferite, dar e posibil ca fie cineva incadrat in grad de handicap Mediu si grad de invaliditate Gradul II?

Alte discuții în legătură

Cod boala handicap valy_gaby94 valy_gaby94 buna seara. As dori daca se poate o adresa unde sa gasesc codurile de boala pentru pensionare. nu coduri boala medic familie. Vreau sa vad daca ... (vezi toată discuția)
Grad handicap danaa1 danaa1 Buna ziua, O cunostiinta mi-a cerut sfatul si ajutorul,iar eu apelez la d-stra in vederea solutionarii. Speta este in felul urmator: Cunostiinta sufera de ... (vezi toată discuția)
Grad de invaliditate & grad de handicap Pilu Pilu Buna seara, as avea rugamintea, daca poate cineva sa ma lamureasca cu urmatorul aspect: exista undeva prevazut vre-o echivalara intre \"grad de invaliditate\" ... (vezi toată discuția)