avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de invaliditate si incadrare in grad de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de invaliditate si incadrare in grad de handicap in acelasi timp

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Tatal meu in varsta de 52 ani are mari probleme de sanatate, respectiv sufera de scleroza multipla, pareza pe partea dreapta, recent a fost externat din spital. Medicul ne a recomandat sa incepem demersurile pentru incadrarea sa intr un grad de handicap intrucat necesita aceasta.Intre timp l am programat si la comisia pentru pensionare deoarece a fost salariat peste 30 ani, la care trebuie sa ne prezentam in ianuarie 2015. Este vreo problema daca obtinem incadrarea in gradul de handicap inainte de pensia pe caz de boala, ma gandesc ca ambele sunt pe aceleasi probleme de sanatate, sa nu fie probleme apoi sa nu mai poata beneficia de pensia pe caz de boala.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: negru daniel , utilizator 22:03, 6 Mai 2015
1. Atata timp cat vi s-a acordat astfel inseamna ca se poate.

2. Numai comisiile medicale hotarasc atat gradul de handicap cat si gradul de invaliditate, criteriie de acordare fiind diferite.
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
buna , nora , gradele de handicap pot sa difere ca si principiu deoarece criterile care stabilesc aceste grade sunt putin diferite in lege adica poti lua ca handicap grad 2 sau accentuat si la boala grad 3 dar dumneavoastra puteti sa va informati pentru handicap in legea nr.762/1992/2007 actualizata avand in vedere ca stiti ce boala aveti sa vedeti in ce grad va incadrati , iar pentru comisia de boala sunt cautati pe net criteri de expertiza a capacitati de munca 2011 si acolo veti gasi iar daca boala dumneavoastra se incadreaza si la ce grad se incadreaza si asa veti stii ce sa vorbiti cand ajungeti in fata comisie . o zi buna sa aveti
Criterii de incadrare in grad de handicap:

[ link extern ]

In grad de invaliditate:

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2015
Carp Mircea, utilizator
bravo domnu mircea , ati fost rapid, deci poti intra pe cele doua saituri indicate de domnu si vezi unde te incadrezi singura si astfel poti sti ce sa vorbesti cand ajungi in faca comisilor . Seara buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod boala handicap valy_gaby94 valy_gaby94 buna seara. As dori daca se poate o adresa unde sa gasesc codurile de boala pentru pensionare. nu coduri boala medic familie. Vreau sa vad daca ... (vezi toată discuția)
Grad handicap danaa1 danaa1 Buna ziua, O cunostiinta mi-a cerut sfatul si ajutorul,iar eu apelez la d-stra in vederea solutionarii. Speta este in felul urmator: Cunostiinta sufera de ... (vezi toată discuția)
Grad de invaliditate & grad de handicap Pilu Pilu Buna seara, as avea rugamintea, daca poate cineva sa ma lamureasca cu urmatorul aspect: exista undeva prevazut vre-o echivalara intre \"grad de invaliditate\" ... (vezi toată discuția)