Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Tatal meu in varsta de 52 ani are mari probleme de sanatate, respectiv sufera de scleroza multipla, pareza pe partea dreapta, recent a fost externat din spital. Medicul ne a recomandat sa incepem demersurile pentru incadrarea sa intr un grad de handicap intrucat necesita aceasta.Intre timp l am programat si la comisia pentru pensionare deoarece a fost salariat peste 30 ani, la care trebuie sa ne prezentam in ianuarie 2015. Este vreo problema daca obtinem incadrarea in gradul de handicap inainte de pensia pe caz de boala, ma gandesc ca ambele sunt pe aceleasi probleme de sanatate, sa nu fie probleme apoi sa nu mai poata beneficia de pensia pe caz de boala.Va multumesc.
buna , nora , gradele de handicap pot sa difere ca si principiu deoarece criterile care stabilesc aceste grade sunt putin diferite in lege adica poti lua ca handicap grad 2 sau accentuat si la boala grad 3 dar dumneavoastra puteti sa va informati pentru handicap in legea nr.762/1992/2007 actualizata avand in vedere ca stiti ce boala aveti sa vedeti in ce grad va incadrati , iar pentru comisia de boala sunt cautati pe net criteri de expertiza a capacitati de munca 2011 si acolo veti gasi iar daca boala dumneavoastra se incadreaza si la ce grad se incadreaza si asa veti stii ce sa vorbiti cand ajungeti in fata comisie . o zi buna sa aveti
bravo domnu mircea , ati fost rapid, deci poti intra pe cele doua saituri indicate de domnu si vezi unde te incadrezi singura si astfel poti sti ce sa vorbesti cand ajungi in faca comisilor . Seara buna
Grad handicap
danaa1
Buna ziua,
O cunostiinta mi-a cerut sfatul si ajutorul,iar eu apelez la d-stra in vederea solutionarii.
Speta este in felul urmator:
Cunostiinta sufera de ... (vezi toată discuția)