avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Grad handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Grad handicap

Buna ziua,

O cunostiinta mi-a cerut sfatul si ajutorul,iar eu apelez la d-stra in vederea solutionarii.
Speta este in felul urmator:
Cunostiinta sufera de o boala,iar medicii i-au pus diagnosticul: Spondiloza anchilozanta cu ficatu si pancreasu in valori ridicate - adica ridicate.
Cu acest diagnostic,a mers la comisia de evaluare a persoanelor cu handicap,si comisia i-a dat gradul 3.

Cum nu i-a convenit acest grad,doreste sa faca o contestatie cu privire la gradul care i s-a dat,deoarece aceasta cunostiinta,nu intelege cum s-a ajuns sa i se dea gradul 3 de handicap,avand in vedere boala de care sufera. Doreste sa stie daca exista o lista tip grila,in care sa fie mentionate ce tipuri de handicap intra in fiecare grad dintre cele 3 grade: 1,2 si 3.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:59, 15 Ianuarie 2014
Studiati atent cap 7 din [ link extern ]
Multumesc pentru link,am intrat acolo,si am inceput sa citesc cap 7 asa cum mi-ati indicat,la cap.7 este FUNCTIILE NEURO-MUSCULO-SCHELETICE SI ALE MISCARILOR AFERENTE.
Si pentru ca este mult de citit,am citit din curiozitate pe sarite (nu am timp acum) si am vazut ca mai mult se refera la poliartrita,probleme de articulatii,nu am gasit probleme cu ficatu si pancreasu in totalitate distruse. Puteti sa ma ajutati ca gasesc mai usor?

D-stra ynocentta,ce parere aveti? Este incadrare corecta in gradul 3 (mediu) ?
In lipsa documentelor medicale,este hazardat a emite opinie
Este hazardat a emite o opinie referitor la incadrare in grad de handicap ,in conditiile in care diagnosticul precizat de dv este incomplet,deoarece inclusiv spondiloza anchilozanta,se poate incadra in diferite grade,conditionat de vechime si starea de fapt a persoanei
Nu ati precizat niciun diagnostic concret referitor la suferinta hepatica si pancreatica
Sfatuiti persoana in cauza,sa sesiseze oficial comisia superioara de expertiza medicala persoane cu handicap,care in baza documentelor medicale anexate la cerere,poate realiza o verificare temeinica si profesionala
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2014
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod boala handicap valy_gaby94 valy_gaby94 buna seara. As dori daca se poate o adresa unde sa gasesc codurile de boala pentru pensionare. nu coduri boala medic familie. Vreau sa vad daca ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate si incadrare in grad de handicap in acelasi timp geanina_Prv geanina_Prv Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Tatal meu in varsta de 52 ani are mari probleme de sanatate, respectiv sufera de scleroza multipla, ... (vezi toată discuția)
Obtinere permis auto - persoana cu handicap elena1989-20 elena1989-20 buna ziua! va scriu in speranta ca ma puteti ajuta cu un raspuns, pt ca nicaieri nu primesc un raspuns concret.... ....am o sora care vrea sa inceapa scoala de ... (vezi toată discuția)