avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie

Bună ziua , Cu permisiunea dvs vă cer părerea în următoarea problema pe care o am :
Este vorba de mama mea care sa pensionat anticipat in 2015, și a primit 500 lei pensie anticipată, iar în luna octombrie 2015, au trecuto din oficiu fără cerere, la pensie de drept, întreagă, fără să crească suma primită indexânduse până în ziua de azi, doar cu valoarea imflației. Acum a ajuns să primească 800 de lei și toate astea după 25 de ani de cotizație. Problema este că mama a încercat să intre în posesia unor acte de la casa de pensii, care să ateste vechimea și sumele cotizate, inregistrate de către ei, in baza cărora sa făcut calculul pensiei ei. Desfășurătorul, punctu de pensie, etc. I sa spus de la casa de pensii, că nu poate primi informații scrise... că nu au voie să elibereze așa ceva, caz în care suntem in imposibilitatea de a verifica dacă calculele lor sunt corecte sau nu.
Mi-au spus că recalcularea pensiei se face doar dacă aduci date noi la dosar, cum ar fi de exemplu vechime în muncă, etc. Ce parere, ce considerați că am putea face în situația asta. Credeți că cu ajutorul unui avocat am putea intra in posesia actelor respective, și implicit să cerem recalcularea pensiei in cazul in care, constatăm că, calculele prin care sa ajuns să primească doar 800 lei ( în ziua de azi ) după 25 de ani de cotizație, ținând cont de faptul că, pensia minimă garantată este de 700 lei după o perioadă de 10 ani de cotizație după legea vechie,15 ani după legea nouă, rezultând o diferență de sub 100 lei. Vă mulțumesc, și vă rog frumos sa mă ajutați cu un sfat pt că nu știm cui ar trebui să ne adresăm.

Alte discuții în legătură

Grupa de munca sorinnell sorinnell Buna seara, As avea si eu o intrebare la care as dori un raspuns daca se poate: Mama mea a fost pensionata pe caz de boala inainte de '89 fiind incadrata ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara lore_baby_2007 lore_baby_2007 Buna ziua,as dori sa ma informati daca se poate schimba pensia de intretinere daca calcularea ei a fost anul trecut cand venitul minim pe economie era de 700 ... (vezi toată discuția)
Este pensia mea calculata corect? cornelia09 cornelia09 In data de 22.10.2009 am iesit la pensie anticipat,cu o vechime totala in munca de 30ani 10luni si 5 zile,cu o pensie de 536 lei. In 29.05.2013 m-am incadrat ... (vezi toată discuția)