avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare

Buna sunt angajat ISU.si lucrez 24 cu 48 ore.pentru că facem multe ore suplimentare față de timpul normal de lucru ni se recompensează cu o zi sau doua pe luna liber.Am lucrat și 10 ture pe luna.10x24=240 ore pe luna.Cand am ziua libera îmi calculează 24 de ore ziua și îmi mai calculează 8+8intre cele două ture deci pentru o zi libera stimați noști șefi ne iau 40 de ore din timpul nostru lucrat.Deci la pompieri 24=40 ore.Astept niste cometarii și as dorii sa acționez in instanta pentru că suntem furați din munca noastră.Multumesc
Cel mai recent răspuns: tarn , utilizator 17:23, 23 Ianuarie 2020
Orele suplimentare reprezinta munca prestata in afara duratei normale a timpului de lucru saptamanal.

Astfel, daca o luna are 168 de ore lucrătoare , atunci ceea ce depășește este muncă suplimentară.

Ati sesizat Corpul de control al ministerului ?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
În toată țara așa se calculează orele la ISU. sunt procese în țară.Este o eroare...Nu are cum sa vi se scada din orele lucrate.
Sesizati Corpul de Control al ministerului
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2020
tarn, utilizator
În toată țara așa se calculează după o procedura
Postati prevederea din acea procedura , sa vedem si noi despre ce este vorba ...
Modificarea programului de lucru al subofiterilor operativi s-a luat brusc si brutal, fara o notificare rezonabila in prealabil, pe repede inainte, fara ca macar sa fie stabilita dinainte o metodologie clara, concisa si edificatoare astfel incat sa nu fie loc de interpretari. In schimb ce s-a petrecut? Schimbarea programului s-a facut in baza unei NOTE RAPORT, iar nu in baza unui ordin al ministrului, secretarului de stat Raed Arafat ori a sefului IGSU. Prin natura sa juridica, Nota raport nu poate fi emisa pentru astfel de situatii, precum modificarea programulu de lucru si implicit a salarizarii ( a se vedea aici: [ link extern ] -…/ ).
Decizia modificarii programului de lucru nu intruneste conditiile de legalitate atat ca fond cat si ca forma dar si ca oportunitate.

Alte discuții în legătură

Concediu odihna tarn tarn Buna îmi poate explica cineva de ce concediul meu de odihna mi se scade din orele lucrate.Sunt angajat ISU și lucrez pe ture de 24 cu 48 . (vezi toată discuția)
Schimbarea programului de lucru la igsu de la 24 cu 72-la 24 cu 48 marianrotaru marianrotaru Incepand cu data de 10.02.2015 dr.Raed Arafat si inspectorul general igsu au dat un ordin prin care se schimba programul de lucru de la 24 cu 72 la 24 cu 48, ... (vezi toată discuția)
Buna...in legatura cu programul pompierilor 24/48 ContSters351992 ContSters351992 O sa va atasez unele link-uri despre programul pompierilor care este unul abuziv si ilegal dupa parerea mea. Pe scurt din februarie 2015 am trecut la acest ... (vezi toată discuția)