avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna...in legatura cu programul pompierilor 24/48
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna...in legatura cu programul pompierilor 24/48

O sa va atasez unele link-uri despre programul pompierilor care este unul abuziv si ilegal dupa parerea mea.
Pe scurt din februarie 2015 am trecut la acest program (inainte 24/72). Lucam lunar intre 10 sau 11 ture de servici de cate 24 ore. Un calcul simplu ne arata ca lucram 240 ore (luna cu 10 ture), respectiv 264 ore (luna cu 11 ture). Este normal ??? Codul muncii spune ca normal sunt 160 ore/luna. Conducerea IGSU cand a facut aceasta moificare ne-a transmis ca ne vor plati 400 ron in plus pentru ore suplimenatre (ceea ce nu s-a intamplat deloc).
Normal ar trebui sa ne dea zile libere daca nu se pot plati acele ore dar si aici avem un calcul ciudat al celor de la conducere. Mai exact la o zi (de 24 ore) libera ei ne calculeaza (retrag) 40 ore. Adica daca imi iau 2 libere intro luna inseamna 80 ore retrase de catre ei :) (In cel mai fericit caz pot sa-mi iau doar o zi/luna pt ca nu esxista personal destul care sa ma inlocuiasca).

Cer parere aveti si ce ma sfatuiti sa fac/facem?

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

Multumesc !!!

Astept un raspuns
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2015
ContSters351992, utilizator

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare tarn tarn Buna sunt angajat ISU.si lucrez 24 cu 48 ore.pentru că facem multe ore suplimentare față de timpul normal de lucru ni se recompensează cu o zi sau doua pe ... (vezi toată discuția)
Program legal sau nu ?? adryan77 adryan77 Buna ziua ! Ma numesc Adrian si lucrez ca pompier military in cadrul IGSU as dori sa stiu daca programul de 24/48 este legal si ce acte reglementeaza aceasta ... (vezi toată discuția)
Tura 24 cu 72 legala? cijevschi cijevschi Buna ziua, urmare a reducerilor de cheltuieli ce trebuiesc facute in companiile de stat, sindicatul a propus sa se treaca la tura de 24 cu 72 propunere ... (vezi toată discuția)