avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces Verbal ITM - contestatie a Procesului Verbal de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces Verbal ITM - contestatie a Procesului Verbal de constatare a lipsei contractelor individuale de munca

Am primit amenda de la ITM pentru lipsa contractelor individuale de munca la personalul contractual. Acestea au fost incheiate in anul 2006, dar din cauza reorganizarii arhivei, au fost ratacite si nu le gasesc. Persoanele vizate, au profitat de acest lucru si au sesizat ITM-ul. ITM-ul nu mi-a acordat nici o prezumtie de nevinovatie si mi-a dat amenda in valoare de 6000 de lei. Am contestat procesul verbal emis de catre ITM la autoritatea emitenta, dar raspunsul a fost negativ. Persoana care a fost insarcinata cu incheierea contractelor individuale anul 2006 s-a transferat, dar ma asigura de respectarea legii si de existenta contractelor. As vrea sa stiu care este termenul de introducere a actiunii la instanta de contencios administrativ, si cum ar trebui sa procedez.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:12, 8 Decembrie 2009
din cauza reorganizarii arhivei, au fost ratacite si nu le gasesc

Nu este o scuza si nu veti castiga. Legea arhivelor este obligatorie si pentru persoanele juridice de drept public privat. La ITM se gaseste un exemplar?
Raportul de prepusenie.
As vrea sa stiu care este termenul de introducere a actiunii la instanta de contencios administrativ, si cum ar trebui sa procedez.
Ca sa puteti contesta in instanta acel proces-verbal trebuie sa aveti dovada inregistrarii c.i.m. la ITM.
Faceti o sesizare la ITM in care le solicitati eliberarea unor copii de pe c.i.m. al salariatilor respectivi. Platiti taxa prevazuta de Ordinul nr.1323/2009 privind aprobarea Normativului cu tarifele pentru plata prestatiilor de servicii in domeniile de activitate ale Inspectiei Muncii.

Cererile prin care se solicita anularea unui act administrativ individual, a unui contract administrativ, recunoasterea dreptului pretins si repararea pagubei cauzate se pot introduce in termen de 6 luni de la data comunicarii raspunsului la plangerea prealabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum oblig angajatorul sa elibereze adeverinta vechime? Viorel Asproiu Viorel Asproiu Am facut 3 solicitari scrise detinatorului arhivei redactiei in care am lucrat - respectiv actualului ziar Cuvantul libertatii din Craiova - pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de pensionare BiancaTudose BiancaTudose Buna ziua! După contestarea deciziei de pensionare la Casa de Pensii, am inteles ca termenul de răspuns este 45 zile, în care trebuie emisa o hotărâre. ... (vezi toată discuția)
Petitie la care nu am primit raspuns teoyorga teoyorga in urma hotararii judecatoresti de reincadrare la politia locala si plata despagubirilor corespunzatoare, am remis o petitie acestei institutii cu confirmare ... (vezi toată discuția)