avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Subcesiune după tata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Subcesiune după tata

Bună tatăl meu a murit si a lăsat o casa in valoare 100.000euro si teren 3000mp ,mama trăiește,4 frați cum se împart cotele la subcesiune ,avem procent si din casă și teren?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:38, 22 Ianuarie 2020
Da, dar depinde de modul de dobândire.
Au fost cumpărate în timpul căsătoriei părinților?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2020
raluk0207, utilizator
Da,dar mama nu a cotizat cu nimic,eu am pus jumate din bani,adica copilul,dar nu o sa recunoasca,am 2 martori care stiu cand am dat arvuna la casa cu teren din banii mei si foști popietari, tatăl meu cand a vandut apartamentul era singurul proprietar, chiar dacă sa căsătorit cu mama mea înainte să îl vândă, au trăit în concubinaj, dar cand a cumpărat casa erau deja căsătoriți, dar ea nu a pus nici un ban,nu a lucrat toata viata ei,a stat acasă, ma gandesc ca daca mă judec cu ea ,am câștig de cauză, niste păreri nu strică, care au mai pățit așa?Eu am ramas cu banii dati, nu figurez niciunde în contract,cand sa cumpărat casa eram în străinătate, si el era căsătorit deja cu mama,dar mama este avara după bani si vrea să ne lase în stradă, Nu stiu legile, dar mă gândesc că avem si noi dreptul la casa si pământ, adică o cota parte ,Ca ea sigur vrea să vândă casă, poate fără semnăturile copiilor 4 la nr.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2020
OlescuAnca, utilizator
Mama are 5/8 si copiii 3/8.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama concubinei are drept la moștenire dacă există testament ? Ramona rbd Ramona rbd Unchiul meu a trăit în concubinaj 20 de ani. În urma cu un an ea a decedat lăsând în urmă un testament. Casa e trecută pe amândoi și mai are ea un ... (vezi toată discuția)
Drept de moștenire? amazoana1978 amazoana1978 Tatal meu e in concubinaj cu o femeie de 20 de ani din care rezulta si un copil care nu e recunoscut de nici unu din ei , in tot acest tim a ramas casatorit cu ... (vezi toată discuția)
Concubinaj V.Bogdan V.Bogdan Buna ziua. Am o intrebare pt cine poate sa-mi dea si mie o mana de ajutor la un caz de concubinaj. Povestea e urmatoarea. Tatal meu traieste in concubinaj de ... (vezi toată discuția)