avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dizolvare & lichidare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dizolvare & lichidare

Va rog un articol si despre Dizolvare daca se poate si lichidare.

In timpul acesteia se pot face incasari si plati stiu, dar nu stiu daca intre dizolvare si lichidare se pot introduce facturi de cheltuieli sau de retur pe minus!

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:07, 31 Ianuarie 2020
Se pot, doar dupa radiere nu mai puteti intrucat societatea nu mai "exista". De exemplu poate exista un imobil, si pt acesta trebuie efectuate anumite cheltuieli (impozite, etc), sau autoturisme (rca, reparatii, etc), etc.

In aceasta etapa se realizeaza operatiunile pt. incetarea existentei societăţii.
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2020
Ioan Petru Butariu, Contabil
Multumesc! Pai da pt ca mai sunt cheltuieli cu deplasari si taxe( iclusiv la Reg Comert) iar daca s-a inchis bliantul pe anul trecut, de exeomplu, facturi nu se mia emit de la 1 ianuarie de la noi la clienti ,am incetat activitatea,

Dar de exemplu daca am primi 1 factura de retur de la furnizori , trebuie sa facem din nou declaratii si bilant, doar pt aceea ? CA m-as lasa pagubas daca e asa.
Eu cred ca trebuie. Oricum va trebui sa intocmiti si un bilant distinct pt perioada lichidarii. Legea 82/1991:

Exercițiul financiar al unei persoane juridice care se lichidează începe în ziua următoare încheierii exercițiului financiar anterior și se încheie în ziua precedentă datei când începe lichidarea. Perioada de lichidare este considerată un exercițiu financiar distinct față de cel precedent, indiferent de durata sa.
Ultima modificare: Vineri, 24 Ianuarie 2020
Multmumesc furmos, vom face un nou bilant. -
Ideea este daca ,pe langa plati si incasari, primes si 1 factura de minu in ianuarie de la un furnizor, presupune delcaratii in plus fata de aceste plati? multumesc

2. Daca am bunuri pe Firma , PC uri, imprimanta , etc, cum pot sa le trasnfer legal unei alte Pers Juridice in aceasta perioada?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2020
radulucian 22, utilizator
1. Depinde, poate fi vorba de incasari cu tva la incasare si atunci se colecteaza TVA.
Factura cu minus de la furnizor poate trebuie inregistrata pe 609, care e impozabil la microintreprinderi.

2. Intocmiti facturi de vanzare.
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2020

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere comerciala primita si acordata G.V. G.V. Buna ziua, daca am cateva intrebari catre dvs. : 1, daca am o factura de reducere , se pune pe contul 609? (Reducere comerciala buc 1 valoare -150,00 ... (vezi toată discuția)
Cum inregistrez tva pentru reducere financiara sau comerciala predoni predoni Buna ziua, Conform pct.51 din Ordinul 3055/2009 reglementari contabile conforme cu directivele europene: a) Reducerea comerciala acordata de furnizor direct ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea reducerilor comerciale claudana claudana Buna ziua! Tin contabilitatea finala la o societate comerciala la care administratorul isi tine evidenta cantitativ-valorica a stocului de marfa. Am primit ... (vezi toată discuția)