avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Servitute de trecere
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Servitute de trecere


Buna ziua.Locuiesc intr-o curte cu un vecin.Inainte in casa vecina locuia mama mea iar inainte sa moara am facut o servitute care consta in faptul ca eu pot utiliza poarta lor ptr a trece cu masina,tractorul etc iar ei pot utiliza fantana mea ptr a lua apa.Mama mea a murit si fratele meu a vandut casa.Noii cumparatori vor sa faca un gard prin mijlocul curtii .Servitutea este specificata intr-un contract de separare pe care l-am facut cu mama mea dar spre surpriza mea cand am fost la cartea funciara notarul care sa ocupat de toate hartiile a omis sa o treaca in cartea funciara.Precizez ca servitutea este in contract si este semnata de mine,de mama mea si de notar.
Vecinul vrea sa faca gardul dar nu vrea sa ma lase sa mai intru cu masina sau tractorul.Mai exista o poarta pe partea mea dar nu pot intra pe acolo cu masina deoarrce poarta este prea mica.I-am propus vecinului sa-mi cedeze 1 metru din latimea curtii ca sa pot intra cu masina si eu la schimb ii cedez teren in gradina care e lipita de curte in partea din spate a curtii.
El nu e de acord si ma dat in judecata ca nu vreau sa-l las sa faca gardul.Eu in nici un moment nu m-am opus.
Nu stiu cum sa procedez.Daca ma puteti ajuta cu un sfat v-as fi recunoscator.
Va multumesc.



Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 13:34, 23 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la Cartea Funciara sa corecteze in CF conform cu realitatea din acte. Servitutea odata stabilita se poate anula prin proces. Daca nu merge, faceti proces de corectare CF conform actelor. Daca nu se poate iesi pe respectiva poarta, atunci este obligatoriu sa va acorde drept de servitute - cautati un avocat pe site care sa va ajute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere Iceman22 Iceman22 Buna ziua.Locuiesc intr-o curte cu un vecin.Inainte in casa vecina locuia mama mea iar inainte sa moara am facut o servitute care consta in faptul ca eu pot ... (vezi toată discuția)
Bună seara mă numesc marius și aș dori să-mi dați o mână de ajutor ... mariustudorache mariustudorache Bună seara mă numesc Marius și aș dorii să-mi dați o mână de ajutor.Am câștigat o servitute de trecere pietonală și auto pentru care plătesc anual ... (vezi toată discuția)
Latimea drumului de servitute CARMENSANDRU CARMENSANDRU buna ziua, am cumparat o casa , si problema mea este aceasta: am in cf, dreptul de servitute cu auto si piciorul ,din act de dezmembrare an 2005 pana aici ... (vezi toată discuția)