avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... prenatal sau somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

prenatal sau somaj

buna ziua! Sunt intr-o situatie dificila: pe data de 3 ianuarie ar trebui sa intru in prenatal iar seful meu mi-a spus sa aleg dintre prenatal si somaj de la 1 ianuarie. Care situatie ar fi mai avantajoasa pentru mine? Am inteles ca trebuie sa astept 100 de ani pana primesc bani pe concediul medical de la CAS. Daca as alege somaj, in caz ca peste 2 ani, cand mi se termina concediul de maternitate nasc din nou, as mai putea beneficia inca o data de indemnizatie?Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:11, 8 Decembrie 2009
Buna ziua,
d.voastra oricum va trebui sa aveti concediu medical, pre si post natal de 126 de zile. Asadar, si daca v-ar da in somaj, oricum trebuie sa aveti cele 126 de zile din care minim 42 dupa nastere. Asadar, va sfatuiesc sa intrati in concediu medical si apoi sa beneficiati de indemnizatia pentru concediu crestere copil. Cat despre faptul ca trebuie sa asteptati dupa banii de pe concediu medical, daca ramaneti la angajator, el va trebui sa va plateasca urmand apoi sa recupereze ei banii de la Casa de sanatate.
1. Eu v-as recomanda sa intrati in somaj (pentru a beneficia de indemnizatie de somaj).
2. Din somaj puteti intra si in concediu de maternitate si in CCC.
3. In ambele cazuri perioada de somaj se suspenda si se intrerupe si se reia, dupa terminarea CCC, de acolo de unde a ramas.
4. Castigati astfel stagii de cotizare si la Pensii si la Sanatate chiar daca nu va gasiti imediat un loc de munca, la terminarea CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gravida fara concediu de maternitate beredenisa beredenisa Buna ziua sunt gravida si sunt salariata dar imi expira contractul de munca. Doresc sa ma angajez la o firma sa am continuitate urmez ca in septembrie sa nasc ... (vezi toată discuția)
Concediu pre si postnatal natysam_11 natysam_11 Buna ziua Sunt in somaj si urmeaza sa nasc,beneficiez de concediu pre si postnatal sau numai de concediu de crestere a copilului? Cum se poate lua ... (vezi toată discuția)
Concediu pre, post natal si indemnizatie maternitate doctorand cu frecventa si plata cu ora OanaSorina OanaSorina Sunt incadrata ca si student-doctorand cu frecventa cu bursa din data de 17 octombrie 2011. In tot acest timp am beneficiat in fiecare an si de contract de ... (vezi toată discuția)