avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Conditii garantie autovehicul
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Conditii garantie autovehicul

Buna seara!
Va supun atentiei o problema legata conditiile de garantie la o masina noua (8000 km parcursi). Nu are rost sa intru in detalii tehnice avansate.
Pe scurt:
M-am prezentat la service cu o problema legata de functionarea filtrului de particule (nu se regenereaza automat).
Mi s-a propus operatia de regenerare fortata pe care mi s-a cerut sa o platesc intrucat ei considera ca functionarea defectuoasa este cauzata de "exploatarea incorecta a masinii", conditie stipulata in certificatul de garantie, afirmatie care este falsa. Mai mult sunt convins ca problema are o alta cauza, iar efectuarea acestei plati va atrage alte defecte mai tarziu. Al doilea service consultat s-a apucat sa caute in cartea tehnica manifestarile masinii si au ridicat din umeri in privinta cauzei. Am programare la un al treilea service saptamana viitoare. Intrebarea este: cum pot sa le demonstrez/conving ca totul este o problema de garantie,? Pentru ca acea conditie cu exploatarea incorecta nu poate fi dovedita nici de mine nici de ei, iar senzatia mea este ca mergand pe solutia lor se va ajunge la inlocuirea acestui filtru (pe care mi-l vor inputa pe aceleasi considerente) care este foarte scump. In concluzie, nu mi se pare normal sa platesc un viciu al unei masini abia scoasa pe poarta showroom-ului.
Va multumesc pentru rabdare si anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:19, 24 Ianuarie 2020
Precizati ca ati contactat mai multe service-uri
Cu dealerul marcii ati discutat?
efectuarea acestei plati va atrage alte defecte mai tarziu.

Nu are nicio legatura plata cu eventuale defecte ulterioare
Puteti efectua plata si defectul sa ramana sau sa apara alt defect
Analizati oportunitatea efectuarii unei expertize tehnice
Va multumesc pentru raspuns.Toate constatarile au fost facute la dealeri, intrucat masina este in garantie.Cand spun "aceasta plata va atrage alte defecte" ma refer exact la faptul ca nedescoperind cauza, dauna cauzata de o functionare incorecta va fi mai mare.Problema mea este tendinta lor de a evita garantia si de a inputa clientului dauna.
Daca dealerul nu poate constata factorul generator al defectiunii,ar trebui sa desfasurati demersuri la producatorul marcii vehiculului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitatea schimbarii autoturismului in perioada de garantie! mass mass Buna ziua! Va rog sa ma indrumati intr-o problema! Este vorba despre o masina Ford Focus luata in august 2010 noua. - In luna ianuarie 2011 am sesizat ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism mitika255 mitika255 Buna ziua in data de 06.06.2012 am vandut un autoturism marca ford focus fab.2006 ,diesel cu contract de vanzare cumparare.In data de 21.06.2012 noul ... (vezi toată discuția)
Buna seara,in urma cu o luna am cumpărat o mașina de la un ... bocanceag@gmail.com bocanceag@gmail.com Buna seara,in urma cu o luna am cumpărat o mașina de la un dealer auto,dupa 1 luna de zile mașina s-a defectat,de vina ar fi motorul, piston topit,bucati ... (vezi toată discuția)