avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Familie

Buna seara am si eu o problema.....am un copil de 4 ani si jumatate tatal lui nu a vrut sa il recunoasca iar prietenul meu care il aveam atunci a dorit sa il recunoasca el chiar daca nu era copilul lui...acum ceva timp neam despartit si ambii neam refacut viata...acum intrebarea mea este se poate sterge din certificatul copilului numele lui printro declaratie sau este nevoie de test de paternitate.....precizez ca si el este de acord cu radierea din certificatul copilului
Cel mai recent răspuns: Cristina1098 , utilizator 14:01, 24 Ianuarie 2020
Trebuie formulata o cerere in contestarea paternitatii!
Pe plan probational, in loc de expertiza medico legala, ati putea sa va prevalati de expertiza serologica, fiind mai ieftina!
Ce este aceasta expertiza serologica ??
Nu sunt medic să vă aduc eu o clarificare de ordin conceptual, știu insă că se folosește în stabilirea filiației și costa cam 800 lei, spre deosebire de 2800 lei cât costa exepertiza medico legala test ADN!
Desigur, probabilitatea testului ADN este însă mai mare!
Deci nu se poate face o cerere la notar ???
Nu, eventual se poate incerca o tranzacție în instanță pe care judecatorul s-o consfinteasca prin hotarare de expedient, dar doar daca apreciaza ca masura este in interesul minorului!

Alte discuții în legătură

Paternitate - taxa timbru , timbru judiciar , alte taxe alesia30 alesia30 BUNA SEARA , doresc sa cunosc , daca se poate , cat costa cele 2 taxe , si daca mai sunt si alte taxe , pentru introducerea unei actiuni de tagada a ... (vezi toată discuția)
Paternitate Giorgian23 Giorgian23 Bună ziua Dacă am recunoscut un copil ca fiindu-i tata biologic deși știam ca nu sunt, acum când soția s-a hotărât sa divorteze de mine mai pot cere ... (vezi toată discuția)