avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie

Bună seara! Aș avea o întrebare. Dacă tatăl copilului meu este plecat din țară și vrea să-mi dea custodia totală a copilului, se poate de unde e el? Dacă da, unde ar trebui să meargă? Mulțumesc frumos!
Nu poate sa va "dea" tatal nicio "custodie"!
Cu privire la exercitarea autoritatii parintesti se pronunta instanta, dand valenta interesului superior al
minorului, deschideti un proces cu acest obiect!
Desigur, pozitia tatalui poate fi perceputa drept dezinteres si poate conduce, in urma
administrarii tuturor probelor, la solutia dorita!
Înțelegere la mediator și apoi o consfințit în instanta. Judele va lua act de înțelegerea părților.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate și la mediator dar dacă vă înțelegeți, este suficienta o tranzactie intre parti insa, in aceasta materie, judecatorul o va consfinti doar daca apreciaza ca este in interesul superior al minorului!
Ultima modificare: Vineri, 24 Ianuarie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Tatăl are posibilitatea să dea o declaraţie la ambasadă sau la consulat pentru suplinirea semnăturii sale în tot ce priveşte minorul. Este valablă 3 ani.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
În princioiu, se poate, dar nu așa cum vă gândiți dvs. Trebuie formulată o acțiune la care tatăl copilului să răspundă și să își exprime acordul, să precizeze că se află în Germania și că nu poate să exercite autoritatea părintească în mod eficient (din cauza distanței, a comunicării dificile cu dvs, precum și alte motive).
Instanța va lua o hotărâre în interesul superior al copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie unica minor,rog sfat piston85 piston85 O prietena s-a indragostit copilareste de o persoana care a lasat-o gravida si ulterior a fost arestat. Dupa 2 ani a fost eliberat,iar dupa 2 luni arestat din ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva Andreea 89 Andreea 89 Bună ziua am 2 copii cu fostul concubin eu am o condamnare cu suspendare pt înșelăciune cei 2 copii îi cresc singura de 7 ani nu îi vizitează nu le ... (vezi toată discuția)
Custodia totala copil bartmarc bartmarc Sunt mama unui copil de 4 ani, dar sunt plecata in strainate si sunt despartit de sot am trai doar in concubinaj, cum procedez eu am loc de munca aici si vreau ... (vezi toată discuția)